Als bakker bak je veel meer dan alleen brood. Wat dacht je van luxe bonbons, een bruidstaart of ambachtelijke croissants? Word patissier, bakker of begin je eigen zaak!

Daarom is een bakkersopleiding zo mooi:

Je ziet altijd meteen resultaat van je harde werk

Jij bent straks een expert op het gebied van brood, banket of patisserie

Je brengt meer dan de helft van je opleiding door in de keuken!

Welke bakkersopleidingen heeft Rijn IJssel?

Rijn IJssel biedt veel verschillende bakkersopleidingen aan. Word bakker, patissier, leidinggevende in een bakkerij, of begin je eigen zaak.

Opleidingen

  • Leidinggevende bakkerij Producten en taarten worden op tijd en van goede kwaliteit gemaakt. Daar zorg jij voor!
  • Leidinggevende bakkerij (koptraject) Binnen één jaar leiding geven in een bakkerij of patisserie? Dat kan!
  • Ondernemer bakkerij Droom jij van een eigen bakkerij met verse broodjes en taarten? Word ondernemer!
  • Patissier Jij maakt kunstwerken om van te smullen! Chocola, ijs, taarten en andere showstukken
  • Uitvoerend bakker Met deze opleiding word je bakker! Je gaat aan de slag met recepten waar je producten van kwaliteit van bakt
  • Zelfstandig werkend bakker Als zelfstandig werkend bakker maak je de lekkerste broden en gebakjes

Studenten aan het woord!

Via Instagram laten studenten regelmatig zien hoe een dag uit hun opleiding eruitziet. Dat noemen we een 'student takeover'.

Check die van Zelfstandig werkend bakker

Praktische informatie

De toelatingseisen van de opleidingen, de vakken die je krijgt en informatie over je schoollocatie, vind je op de pagina van de opleiding die jij interessant vindt!

Open dagen

Een open dag bezoeken is dé manier om erachter te komen welke opleidingen bij je passen. Stel docenten en studenten alle vragen die je hebt. Zij vertellen je over stages, de vakken die je krijgt en nog veel meer!

Try-outs

Twijfel je nog tussen een paar bakkersopleidingen? Of heb je er een op het oog, maar wil je zeker weten dat het écht bij je past? Meld je dan aan voor een try-out en kom een dagje proefstuderen!

Nog vragen?

Heb je nog andere vragen over een bakkerij opleiding of het studeren bij Rijn IJssel? Neem dan contact op met het Studie Informatiepunt (Stip) via de mail, chat of WhatsApp. Zij geven antwoord op al jouw vragen!

Studie Informatiepunt

stip@rijnijssel.nl