Actueel

Corona

Hoe gaan we om met het coronavirus COVID-19?

De verplichte coronaregels zijn van de baan. Er gelden alleen nog adviezen, zoals handen wassen en isolatie bij besmetting. 

Heb je klachten?

Voor iedereen met klachten geldt: blijf thuis en doe een zelftest. Is de uitslag positief? Blijf minimaal vijf dagen thuis tot je 24 uur klachtenvrij bent. In het kort: 

  • Dit is het quarantaine-advies.
  • Zelftesten zijn gratis te verkrijgen bij onze recepties op alle locaties. Heb je klachten? Blijf dan thuis en doe een zelftest. Haal dus niet pas een zelftest op school als je al klachten hebt, maar zorg dat je een paar zelftesten in huis hebt.  

Leven met corona

Corona is niet weg. Er zullen nog steeds mensen ziek worden van corona. Vaccineren geeft bescherming en daarnaast hebben veel mensen weerstand opgebouwd door een besmetting. Daardoor zijn de gevolgen van een nieuwe golf met besmettingen hopelijk minder groot dan in voorgaande jaren.

Een coronabesmetting kan ook voor gezonde mensen nog steeds vervelend zijn. Corona blijft een groter risico voor mensen die ouder zijn, of die een kwetsbare gezondheid hebben. Daarom helpen onderstaande adviezen:

  • Was regelmatig je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test.

Lees het document van de rijksoverheid.