Food Professional Day

Grenzeloos zuivel

20

maart '17

09:30 - 17:30

Grenzeloos zuivel bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen

Ontdek de ongekende mogelijkheden van melkproducten tijdens de zevende editie van de Food Professional Day.

De Food Professional Day op 20 maart 2017 staat in het teken van zuivel. Want zuivel vormt met producten als room, boter, melk en kaas de basis van talrijke gerechten. Daarmee heeft elke chef ongekende mogelijkheden voor nieuwe creaties.

Welke mogelijkheden dat zijn, laten we zien tijdens de zevende editie van dit jaarlijkse evenement voor de chef die bij wil blijven. Met gepassioneerde wetenschappers van Wageningen University & Research die hun kennis delen over zuivel, en met bevlogen topchefs die hun creaties laten proeven.

Een van de chefs die dit jaar meewerkt, is SVH Meesterkok Menno Post van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Hij liet zich inspireren door de unieke smaak van Remekerkaas en creëerde speciaal voor deze dag een gerecht. Maar ook chef Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel komt met bijzondere creaties met zuivel. En wat te denken van het biestdessert dat Jan Smink voor De Librije maakt? De Bocuse d’Or NL-winnaar laat iedereen proeven wat biest zo speciaal maakt.

Maar de Food Professional Day gaat verder: wetenschappers delen hun kennis over zuivel en gaan de interactie aan met de chefs. Zo vertelt Kasper Hettinga over smaakvorming in kaas, gaat Hein van Valenberg in op de smaak en bestanddelen van melk en maakt professor Tiny van Boekel een reis langs de wereldwijde toepassingen van melk en zuivel.
Verder brengt de Food Professional Day dit jaar een bezoek aan het FrieslandCampina Innovation Centre voor een inspiratietour van boer tot bord, waarin ook bijzondere kooktechnieken met boter en room aan bod komen.

Details op een rijtje

Datum maandag 20 maart 2017
Locatie Hotel de Nieuwe Wereld, Marijkeweg 5,
6703 CT Wageningen
Tijd 9.30-17.30 uur
Standaard tarief
Tarief leden Gastronomisch Gilde, Food Inspiration Pioneers en
abonnees Misset Horeca
(Inclusief geheel verzorgde lunch, borrel met hapjes en drankjes,
certificaat van deelname)
€ 125,00
€ 100,00Meer informatie en aanmelding: www.foodprofessionalday.nl

Contactpersoon
Rudolf Barkhuijsen, projectmanager, Rijn IJssel Vakschool Wageningen, 06 14341905, r.barkhuijsen@rijnijssel.nl.