Laaggeletterdheid bespreekbaar maken

9

september '17

12:00 - 17:00

In het kader van de Week van de Alfabetisering is Rijn IJssel met een kraam aanwezig op LingewaardUIT! op de Markt in Huissen. Collega’s van Educatie Dieren gaan dan, samen met onze taalambassadeurs, ons cursusaanbod toelichten.

2,5 miljoen mensen in Nederland (grotendeels van autochtone afkomst) hebben problemen met lezen, schrijven, rekenen en/of werken op een computer. Van 4 tot en met 10 september zijn er door het hele land activiteiten om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Het doel van de ‘Week van de Alfabetisering’ is laaggeletterdheid te verminderen door zo veel mogelijk mensen te bereiken om samen het probleem bespreekbaar te maken. Ken jij mensen die laaggeletterd zijn? Wijs hen dan op ons aanbod.