Food Professional Day

8

oktober '18

09:00 - 17:00

VOORBEELD

Grenzeloos Zuivel

De ongekende mogelijkheden van melkproducten

De Food Professional Day op 8 oktober 2018 staat in het teken van wild. Want zuivel vormt met producten als room, boter, melk en kaas de basis van talrijke gerechten. Daarmee heeft elke chef ongekende mogelijkheden voor nieuwe creaties. Welke? Dat lieten we zien tijdens de zevende editie van dit jaarlijkse evenement voor de chef die bij wil blijven. Met gepassioneerde wetenschappers van Wageningen University & Research die hun kennis deelden, en met bevlogen topchefs die hun creaties lieten proeven. Maar ook met een bezoek aan het FrieslandCampina Innovation Centre voor een inspiratietour.

8 oktober 2018

De Food Professional Day is een initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR (University & Research). Wij zijn een platform dat de kennis vanuit Wageningen UR, kennisinstellingen en producenten koppelt aan het vakmanschap vanuit Vakschool Wageningen. Altijd in samenwerking met gerenommeerde partijen, chefs, Gastronomisch Gilde (voorheen Koksgilde en Gilde van Nederlandse Meesterkoks) en het bedrijfsleven.

De verworven kennis en inzichten delen wij tijdens de jaarlijkse Food Professional Day, deze site en via de nieuwsbrieven.

Wij willen de gastronomie nationaal en internationaal op een hoger peil brengen door:

het versterken van maatschappelijke aandacht door het maken van bewuste keuzes in smaakvolle, gezonde en veilige voeding in relatie tot levensstijl. Dat kan bijdragen aan de kwaliteit van leven

kennis ontwikkeling en kennisbenutting met aandacht voor doorstroming van kennis naar ondernemers

versterken van de professionaliteit van beroepsmatig actieve medewerkers in de horeca, zorg, catering, voedingsindustrie en onderwijs

partijen te verbinden, een netwerk te creëren voor co-innovatie, voor open interactie over kennisontwikkeling en kennis benutting door alle onderwijslagen heen;

dit platform met een open karakter, waar andere actoren in de gastronomie bij kunnen aansluiten.

Programmaraad

Hans Everse, voorzitter Gastronomisch Gilde en Teamleider CulinR & Facilitair
Prof. dr. Vincenzo Fogliano, hoogleraar Food Quality & Design Wageningen UR
Johan Verbon, Menu engineer - Offer Marketing Sodexo
Rudolf Barkhuijsen, projectmanager Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Anja Janssen, tekstschrijver, Food for text

Inhoud en programmering
Rudolf Barkhuijsen, projectmanager, Rijn IJssel Vakschool Wageningen, tel. 06-14341905, r.barkhuijsen@rijnijssel.nl

Marketing & Communicatie Rijn IJssel
Mirna Balk, m.balk@rijnijssel.nl

Hier komen kosten e.d.

programmagegevens

cv's schrijvers

overzicht

Lijstje, maar in welk systeem worden die gemaakt?

fgfsgfgsdf