Informatie over het coronavirus

De verplichte coronaregels zijn van de baan. Er gelden alleen nog adviezen, zoals handen wassen en isolatie bij besmetting. 

Bij klachten: blijf thuis en doe een test
Voor iedereen met klachten geldt: blijf thuis en doe een zelftest. Is de uitslag positief? Blijf minimaal vijf dagen thuis tot je 24 uur klachtenvrij bent. In het kort: 

  • Dit is het quarantaine-advies.
  • Zelftesten zijn vanaf woensdag 13 juli beschikbaar op onze locatie. Er zijn ongeveer 2 testen per persoon beschikbaar. Als studenten en medewerkers weer naar school gaan, is het verstandig om eerst een zelftest te doen. Na de zomer zorgt Rijn IJssel dat er een nieuwe voorraad zelftesten beschikbaar zijn op onze locaties. 


Leven met corona

Corona is niet weg. Er zullen nog steeds mensen ziek worden van corona. Gelukkig werkt vaccineren goed en daarnaast hebben veel mensen weerstand opgebouwd door een besmetting. Daardoor zijn de gevolgen van een nieuwe golf met besmettingen hopelijk minder groot dan in voorgaande jaren.

Een coronabesmetting kan ook voor gezonde mensen nog steeds vervelend zijn. Corona blijft een groter risico voor mensen die ouder zijn, of die een kwetsbare gezondheid hebben. Daarom helpen onderstaande adviezen:

  • Was regelmatig je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test.

Lees het document van de rijksoverheid.