Home

Twee diploma's gelijk

Twee diplomas voor de prijs van één

Je kunt je bij een aantal opleidingen twee mbo-diplomas halen in drie jaar. Het gaat om  de combinatie van de opleiding Verzorgende met de opleiding Begeleider gehandicaptenzorg of Begeleider specifieke doelgroepen. Door het behalen van twee diplomas ben je breed inzetbaar en goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Je vergroot dus je kansen op een baan.

De combinaties

Hoe werkt het

Je meldt je aan voor een van de twee opleidingen en geeft bij de intake aan welke opleiding jij tegelijkertijd wil volgen. Tijdens de intake wordt gekeken of jij de juiste motivatie en kennis/vaardigheden hebt om het verzwaarde programma te volgen.

De BPV (beroepspraktijkvorming ofwel stage) en algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap, worden gecombineerd aangeboden. Na drie jaar ontvang je twee diplomas. De lessen bij de combinatie van twee opleidingen op niveau 3, volg je overdag tijdens de reguliere lestijden.

Voor wie

Deze combinatieopleidingen zijn bestemd voor studenten die superenthousiast, gedreven en heel gemotiveerd zijn. Ook moet je bereid zijn extra tijd te investeren. Ben jij dit, dan kom je misschien wel voor een combinatieopleiding in aanmerking.

Bovendien geldt voor de combinatieopleidingen op niveau 3 dat je in het bezit moet zijn van een diploma vmbo KB, GL of TL of een overgangsbewijs naar 4 havo.