Topprogramma Excellentie

Topprogramma Excellentie

Jaarlijks biedt Rijn IJssel excellente studenten een topprogramma aan. Dit programma bestaat uit masterclasses, studiereizen en andere activiteiten gericht op de verdere ontwikkeling van de student naast de gekozen beroepsopleiding. Het topprogramma is exclusief bedoeld voor excellente studenten die zijn voorgedragen door hun studieloopbaancoach.

OKAdemie

Onder het label 'OKAdemie' organiseert Rijn IJssel in samenwerking met Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) een serie masterclasses op het thema ondernemerschap. Deze masterclasses worden verzorgd door leden/ondernemers van de OKA. Deze masterclasses maken onderdeel uit van het topprogramma maar zijn ook toegankelijk voor leden van de OKA en andere geïnteresseerde studenten.

Masterclass ‘Ondernemen in duurzaamheid’

Miscancell, ofwel olifantsgras
Marcel van de PeppelOlifantsgras, je hebt er misschien wel van gehoord maar wat het nou eigenlijk is…
Marcel van de Peppel van het nieuwe bedrijf Miscancell op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) weet het precies. Duurzaamheid is het leitmotiv van Miscancell, dat vorig jaar hoge ogen scoorde als finalist voor starter van het jaar. Marcel leidt een proeffabriek waarbij cellulose wordt geproduceerd voor de papierindustrie. Gemaakt van miscanthus, oftewel olifantsgras.Vlakbij Zevenaar heeft hij een veld van maar liefst 23 hectare (46 voetbalvelden) met olifantsgras.

Gereduceerde CO2-belasting
Jaarlijks wordt er in Nederland 500.000 ton cellulose geïmporteerd voor de papierindustrie, en dat heeft een zware CO2-belasting tot gevolg. Olifantsgras reduceert die CO2-belasting aanzienlijk, reden voor Schut papier (waar Marcel als chemisch engineer eerder werkte) en BKC in Duiven om indertijd de mogelijkheden van een proeffabriek te onderzoeken: Miscancell.
Marcel komt overigens uit de regio: hij zat op het Dorenweerd in Doorwerth op school.

Duurzaam ondernemen, wat is het en hoe doe je dat? Wat zijn de drijfveren van Marcel en wat zijn zijn ambities?

Datum 1 of 4 april 2019
Tijd 09:00-10:30 uur
Locatie Middachtensingel 2, Arnhem, ruimte 2.17

Aanmelding

Aanmelding vooraf is noodzakelijk en dat kan via het formulier onderaan deze pagina.

Contact

Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met René Dopper, programmamanager excellentie: r.dopper@rijnijssel.nl.

Iedereen ontvangt na afloop een bewijs van deelname, bewaar dat goed in je portfolio!