Techniek

Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Pijp)

Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Pijp)

Ben jij een booglasser die het hoogste niveau laswerk moet verrichten? De praktijkgerichte opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Pijp) maakt jou expert op dit gebied.

Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische vlamboog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor hitte die het werkstuk en de elektrode laten smelten. De opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Pijp) wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL, het Nederlands Instituut voor Lastechniek, in een klas met maximaal 10 deelnemers.

Wat leer je?

Je gaat aan de slag met pijp/pijp en pijp/plaat lassen in wanddiktes 6,3, 5,6 en 10 mm bij een pijpdiameter 101,6 en 114,3 mm. De plaatdikte is 10 mm. De lasnaden worden röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient voldoende te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 4 (Pijp).

Naast praktijklessen, krijg je ook theorie. Hierin leer je meer over::

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

De opleiding bestaat uit 27 weken. Daarvan krijg je 60 uur praktijklessen en 21 uur theorielessen. Houd rekening met ongeveer 3 uur per week aan zelfstudie.

Je rondt je opleiding af met een NIL-diploma of een NIL-praktijkverklaring. Slaag je voor het theorie- en het praktijkexamen, dan ontvang je het Europees erkende NIL-diploma.

Je kunt je ook aanmelden voor alleen een praktijkexamen. Slaag je voor het praktijkexamen, dan ontvang je een NIL-praktijkverklaring. Haal je vervolgens binnen twee jaar alsnog het theorie-examen, dan kun je de praktijkverklaring inwisselen voor een NIL-diploma.

Voor wie?

Ben jij een booglasser die alles moet kunnen? De opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Pijp) zorgt dat je klaar bent voor deze uitdaging. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het vereist dat je beschikt over het lasdiploma NIL-niveau 3.

Lesdagen en materiaal

De opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Pijp) start in september. Je volgt één lesavond per week en kunt je aanmelden voor de maandag-, dinsdag- of woensdagavond. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.

Neem je werkschoenen en geschikte werkkleding mee om deel te nemen aan deze opleiding.

Kosten

De kosten voor deze lasopleiding zijn 3950,00 inclusief de examenkosten. Let wel op: de prijs is onder voorbehoud in verband met de enorme prijsstijging van grondstoffen.