Techniek

Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Plaat)

Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Plaat)

Ben jij een booglasser die het hoogste niveau laswerk moet verrichten? Dan is de praktijkgerichte opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Plaat) geschikt voor jou.

De opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Plaat) wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) in een klas met maximaal 10 deelnemers.

Booglassen met beklede elektrode behoort tot het elektrisch booglassen. Bij dit lasproces wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze vlamboog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten.

Wat leer je?

Je leert hoek-, V- en K-lassen maken in plaatdiktes 10, 12 en 20 mm. De V- en K-naden worden röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient voldoende te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 4 (Plaat).

Naast praktijklessen krijg je ook theorie. Hierin leer je meer over:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

De opleiding bestaat uit 27 weken met 60 uur aan praktijklessen en 21 uur aan theorielessen. Reken daarnaast op ongeveer 3 uur aan zelfstudie per week.

Na afronding van de opleiding ontvang je een NIL-diploma of een NIL-praktijkverklaring. Het NIL-diploma is een Europees erkend diploma.

Slaag je voor zowel het theorie- als praktijkexamen, dan krijg je een NIL-diploma. Aanmelden voor alleen een praktijkexamen is ook mogelijk. Bij het behalen van het praktijkexamen ontvang je dan een NIL-praktijkverklaring. Haal je daarna binnen twee jaar het theorie-examen, dan ontvang je alsnog het NIL-diploma.

Voor wie is deze cursus?

Ben jij een booglasser die alles moet kunnen? Dan is de opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE), NIL-niveau 4 (Plaat) geschikt voor jou. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het vereist dat je beschikt over het lasdiploma NIL-niveau 3.

Lesdagen en materiaal

Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 4 (Plaat) start in september. Je volgt één lesavond per week. Je kunt je aanmelden voor de maandag-, dinsdag- of woensdagavond. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.

Neem werkschoenen en geschikte werkkleding mee naar de opleiding.

Kosten

De kosten voor deze lasopleiding zijn 3950,00, inclusief de examenkosten. Let op: de prijs is onder voorbehoud in verband met de enorme prijsstijging van grondstoffen.