Techniek

MIG-lassen Aluminium pulserend NIL niveau 1

MIG-lassen Aluminium pulserend, NIL niveau 1

Ben je beginnend MIG-lasser en wil je groeien in jouw vak? Of heb je nog helemaal geen ervaring met MIG-lassen? In de praktijkgerichte opleiding MIG-lassen Aluminium pulserend NIL-niveau 1 leer je met MIG-lassen platen tot 10 mm dikte verwerken.

MIG staat voor Metal Inert Gas. Bij MIG-lassen wordt gebruikgemaakt van een inert beschermgas dat niet deelneemt aan het lasproces. Je leert hiermee werken tijdens deze opleiding.

Deze opleiding zorgt voor het startniveau voor de vervolgopleiding MIG-lassen NIL-niveau 2. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL, Nederlands Instituut voor Lastechniek in een klas met maximaal 10 deelnemers.

Wat leer je?

In de opleiding MIG-lassen Aluminium pulserend NIL-niveau 1 leer je het lassen van I-naden in de positie PA en binnen- en buitenhoeknaden in de positie PA en PB. Je leert het lassen van werkstukken uit plaat, pijp en profiel, samengesteld in de verschillende posities. Ook leer je hoe je de juiste parameters moet kiezen en storingen moet voorkomen.

We maken gebruik van materiaaldikte: 3 t/m 10 mm en materiaalsoort: CR/ISO TR 15608: groep 1. De beoordeling gebeurt uitsluitend visueel en door meten.

Naast praktijklessen, krijg je ook theorie. Hierin leer je meer over:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

Per lesavond, 16 in totaal, krijg je 1 uur theorie en 2 uur praktijk. Houd rekening met ongeveer 3 uur per week aan zelfstudie.

Je rondt de opleiding af met een NIL-diploma, een Europees erkend diploma. Je kunt je ook aanmelden voor alleen een praktijkexamen. Slaag je voor het praktijkexamen, dan krijg je een NIL-praktijkverklaring. Als je vervolgens binnen twee jaar alsnog het theorie-examen behaalt, kun je de praktijkverklaring inwisselen voor een NIL-diploma.

Voor wie is deze cursus?

De opleiding MIG-lassen Aluminium pulserend NIL-niveau 1 is voor beginnende lassers die met MIG-lassen platen tot 10 mm dikte moeten verwerken. Er zijn geen harde toelatingseisen. De opleiding staat open voor iedereen.

Lesdagen en materiaal

De opleiding MIG-lassen Aluminium pulserend NIL-niveau 1 start in februari en september. Je volgt één lesavond per week en kunt je aanmelden voor de maandag-, dinsdag- of woensdagavond. Bij voldoende inschrijvingen start de opleiding definitief.

Neem werkschoenen en geschikte werkkleding mee om deel te nemen aan deze opleiding.

Kosten

De kosten voor deze lasopleiding zijn 3100,00 inclusief de examenkosten. Let op: de prijs is onder voorbehoud vanwege de enorme prijsstijging van grondstoffen.