Bijscholingscursussen- en trainingen

NIMA A

Het marketingvak is constant in beweging. Er zijn maar weinig vakgebieden die zo’n stormachtige ontwikkeling doormaken. De klant is vaak net een kameleon, de concurrentie is enorm en producten en diensten veranderen sneller dan het licht. Rijn IJssel begrijpt als ervaren opleider dat 'een leven lang leren' meer dan ooit wordt gevraagd. Wij leiden al meer dan 25 jaar vakmensen op, die van grote waarde zijn op de arbeidsmarkt. Wij focussen ons op de kansen en mogelijkheden van onze studenten en cursisten. U kunt er op vertrouwen dat u bij Rijn IJssel een betrokken en inspirerend team leert kennen. 

De opleiding  beslaat 13 avondbijeenkomsten van 18.30 tot 21.30 uur. Naast deze 3 contacturen per week vraagt de studie ongeveer 8 uur zelfstudie per week.

De leskosten bedragen € 1.295,00 (vrij van BTW). Dat is inclusief koffie, thee, water, frisdrank en iets lekkers. Voor de bijbehorende boeken staat een bedrag van ongeveer € 100,00. 

De examenkosten betaalt u rechtstreeks aan het NIMA. Deze bedragen € 550,00 voor Nima A1 en A2 samen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Foeke-Jan Spoor, 06 24450929.

Rijn IJssel Training & Opleiding

training-opleiding@rijnijssel.nl

Voor wie

NIMA-A is een opleiding voor beginnende marketingprofessionals die zich verder willen ontwikkelen in hun vak. Het NIMA-diploma biedt alle ruimte voor groei in uw carrière. Het NIMA-diploma vergroot uw perspectief op een nieuwe baan, zowel binnen als buiten uw huidige organisatie. Onze docenten zijn ervaren en zijn als geen ander in staat u te inspireren. Niet voor niets zijn we de enige NIMA-opleider in Nederland die u een diplomagarantie durft te geven. Wanneer u voldoet aan een aantal voorwaarden, zijn wij er zeker van dat u zult slagen!

Natuurlijk kunt u de opgedane kennis direct in uw werk toepassen. Onze docenten leggen de link met de praktijk en zijn praktisch ingesteld. Ook uw medestudenten zullen door de kleinschalige opzet van grote waarde zijn tijdens de bijeenkomsten. Samen werken we aan een stevige marketingbasis waarmee u verder kunt. Kortom: met een Rijn IJssel NIMA-opleiding verlegt u uw grenzen en verrijkt u uw carrière.

Om het NIMA A-diploma te verdienen, dient u twee examens af te leggen: NIMA A1 en NIMA A2. Wij bieden de opleiding NIMA A Marketing Medewerker aan.

Diplomagarantie

Wanneer u aan een aantal voorwaarden voldoet, biedt Rijn IJssel u een diplomagarantie. Dit houdt in dat u recht heeft op twee reparatielessen mocht u onverhoopt niet slagen. Deze extra lessen helpen u alsnog naar een diploma in de herkansing. De voorwaarden om voor deze garantie in aanmerking te komen zijn onder andere dat:

 • u alle lessen heeft gevolgd;
 • alle opdrachten heeft gemaakt;
 • het proeftentamen met goed gevolg heeft afgelegd.

De complete voorwaarden treft u in onze algemene voorwaarden aan. Wij doen er van onze kant alles aan om u te laten slagen!

Programma

We werken gestructureerd toe naar het officiële NIMA examen. Ons programma kent 13 bijeenkomsten, die allemaal gericht zijn op het vergroten van uw kennis en het behalen van het felbegeerde NIMAA diploma. De onderwerpen die in de opleiding aan de orde komen zijn:

 • Interne en externe omgeving
 • Marketingmix
 • Marktonderzoek
 • Strategiebepaling
 • Internetmarketing
 • Examentraining

Binnen de opleiding NIMA A besteden we veel tijd aan het werken aan casussen. In groepen gaat u aan de slag met het uitwerken van opdrachten. Dit vormt een goede voorbereiding op het examen.

Waarom Rijn IJssel

 • Diplomagarantie
 • Jarenlange ervaring
 • Inspirerende docenten
 • Prachtige locatie in Arnhem (gratis parkeren)
 • Waardevolle kennis die u direct kunt toepassen in uw werk