Horeca & voeding

Examen gespecialiseerd ijsbereider

Voor degenen die zich al bekwaamd hebben in de theorie en praktijk van de diverse vormen van ijs bereiden. Er wordt van de ijsspecialist verwacht dat hij zijn product ook op smaakvolle wijze weet te verwerken en te decoreren. Hygiëne is een sleutelwoord in de dagelijkse praktijk van de ijsspecialist.

Toelating

Geen. Gezien het specialistische karakter van het examen wordt het bezit van het Diploma IJsbereider of kennis en vaardigheid op dit niveau, alsmede het volgen van de cursus Gespecialiseerd IJsbereider aanbevolen.

Voor informatie over examendata, kunt u contact opnemen met het IJscentrum.

De prijzen (excl. btw) voor de examenonderdelen zijn:

  • Praktijk en theorie-examen gezamenlijk € 375,00
  • Alleen het praktijkexamen € 340,00
  •  Alleen het theorie-examen € 75,00

 

 

Jacques Vos
Marijkeweg 20, 6709 PG Wageningen
026 3129623
ijscentrum@rijnijssel.nl
www.ijscentrum.nl

Lesdetails

Het examen bestaat uit een een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel wordt schriftelijk afgenomen d.m.v. meerkeuzevragen. Hierin komen vele facetten van het gespecialiseerd ijsbereiden aan de orde, zoals hygiëne, grondstoffen, toevoegen van bindmiddelen en andere producten. Het praktisch deel bestaat uit aantal opdrachten waarbij uw vaardigheid wordt getoetst op het gebied van ijsbereidings, ijsverwerkings en decoratietechnieken.

U bent zelf verantwoordelijk voor alle ingrediënten die tijdens het examen gebruikt worden. Deze dient u zelf in te kopen en mee te nemen naar de examenlocatie. Op de examenlocatie zijn alleen basisgrondstoffen aanwezig die in overleg gebruikt kunnen worden

Deze examens worden uitsluitend georganiseerd in overleg met het IJscentrum. Kandidaten die geen opleiding volgen maar wel examen willen doen, kunnen zich ook aanmelden. Zij worden dan bij een opleidingsgroep ingedeeld en ontvangen tijdig bericht wanneer de examens gehouden worden.

Let op! Indien zich geen opleidingsgroepen aanmelden, wordt het examen niet georganiseerd.

Certificaat

Indien u alleen slaagt voor het theorie-examen dan ontvangt u het Theoriecertificaat Gespecialiseerd IJsbereider. Indien u alleen slaagt voor het praktijkexamen, dan ontvangt u het Praktijkcertificaat Gespecialiseerd IJsbereider.

Herexamen

Indien u voor een van de theorievakken een cijfer lager dan een 6 hebt behaald, heeft u het eenmalige recht in dat vak een herexamen af te leggen op de eerstvolgende examendatum. Indien u geen gebruik hiervan maakt, vervalt het recht op een herexamen en dient u beide vakken opnieuw af te leggen.Open inschrijving Dit aanbod wordt gegeven op basis van open inschrijving, u kunt zich hiervoor voorlopig aanmelden via training-opleiding@rijnijssel.nl. Wanneer er voldoende deelnemers zijn om te kunnen starten wordt er een startdatum vastgelegd en kunt u zich definitief inschrijven door ons inschrijfformulier te gebruiken. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.