Horeca & voeding

Receptuur berekenen

De cursus is bedoeld voor iedereen die de cursus IJsbereider volledig heeft gevolgd of een cursus van gelijkwaardig niveau.

Cursusdata staan vermeld op de website www.ijscentrum.nl/cursussen.

Duur

;De cursus wordt in een dag aangeboden van ongeveer 8 uur.

 

€ 145,00 (excl. btw), voor VAIJ-leden € 125,00, dit is inclusief lesmateriaal.

Jacques Vos
Marijkeweg 20, 6709 PG Wageningen
026 3129623
ijscentrum@rijnijssel.nl
www.ijscentrum.nl

Lesdetails

Tijdens de cursus wordt met de cursisten een receptuurberekeningssheet opgebouwd zodat u gelijk thuis aan de slag kunt gaan.
Doel van de cursus

  • Inzicht krijgen in de samenstelling van een ijsrecept en de invloed van de smaakcomponenten.
  • Leren bijsturen van de eigenschappen van het eindproduct op basis van kwaliteitsparameters van een recept.
  • Het leren berekenen van de vriespuntverlaging
  • Het berekenen van de voedingswaarden van een product.

Neem gerust uw eigen recept mee.

Open inschrijving

Dit aanbod wordt gegeven op basis van open inschrijving, u kunt zich hiervoor voorlopig aanmelden via training-opleiding@rijnijssel.nl. Wanneer er voldoende deelnemers zijn om te kunnen starten wordt er een startdatum vastgelegd en kunt u zich definitief inschrijven via ons inschrijfformulier. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.