Horeca & voeding

Receptuur berekenen

Een goed uitgebalanceerd recept van een ambachtelijke ijsmix is de basis voor een kwaliteitsproduct. Met andere woorden een ijsje met een gladde structuur, de juiste smaakbeleving en smelteigenschappen in de mond vraagt naar meer. Daarbij opgeteld de gewenste luchtopslag, goede schepeigenschappen en stabiliteit, maakt uw product optimaal.
Inzicht in recepturen is daarom onontbeerlijk voor een vakman die zijn eigen recepten wil ontwikkelen of een andere draai wil geven aan zijn ijs. Door inzicht te krijgen in de receptuurbalans van ambachtelijk ijs leert u recepten samenstellen of bestaande recepten te verbeteren.

De cursus is bedoeld voor iedereen die de cursus IJsbereider volledig heeft gevolgd of een cursus van gelijkwaardig niveau.

Cursusdata staan vermeld op de website www.ijscentrum.nl/cursussen.

Duur

;De cursus wordt in een dag aangeboden van ongeveer 8 uur.

 

€ 145,00 (excl. btw), voor VAIJ-leden € 125,00, dit is inclusief lesmateriaal.

Jacques Vos
Marijkeweg 20, 6709 PG Wageningen
026 3129623
ijscentrum@rijnijssel.nl
www.ijscentrum.nl

Lesdetails

Tijdens de cursus wordt met de cursisten een receptuurberekeningssheet opgebouwd zodat u gelijk thuis aan de slag kunt gaan.
Doel van de cursus

  • Inzicht krijgen in de samenstelling van een ijsrecept en de invloed van de smaakcomponenten.
  • Leren bijsturen van de eigenschappen van het eindproduct op basis van kwaliteitsparameters van een recept.
  • Het leren berekenen van de vriespuntverlaging
  • Het berekenen van de voedingswaarden van een product.

Neem gerust uw eigen recept mee.

Open inschrijving

Dit aanbod wordt gegeven op basis van open inschrijving, u kunt zich hiervoor voorlopig aanmelden via training-opleiding@rijnijssel.nl. Wanneer er voldoende deelnemers zijn om te kunnen starten wordt er een startdatum vastgelegd en kunt u zich definitief inschrijven via ons inschrijfformulier. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.