Horeca & voeding

Science for Creative Cooks

Doel van deze workshop is kennisdelen over koken dat verder dan het uitvoeren van recepturen gaat en daarnaast de wetenschappelijke kant van koken benaderen en uitdiepen.

Professionals en studenten uit de consumptieve sector:

  • Koks
  • Culinair Productontwikkelaars
  • Horecastudenten mbo
  • Horecastudenten hbo
  • Docenten consumptieve technieken
  • Hobbykoks

Toelatingsvoorwaarden

Geen, echter enige voorkennis over koken en het beheersen van kooktechnieken is gewenst.

De workshop duurt 3 uur:

  • 13.30-14.00 uur ontvangst
  • 14.00-17.00 uur workshop

Minimaal 15 en maximaal 30 deelnemers per module.

€ 65,00 per persoon, inclusief lesmateriaal, excl. btw.

Rijn IJssel Training & Opleiding

training-opleiding@rijnijssel.nl

Hebt u zich ooit afgevraagd waarom vlees, op lage temperatuur gegaard, zo mals en sappig blijft, waarom het witte visvlees van de kabeljauw sneller uit elkaar valt dan het rode visvlees van tonijn en waarom olie en azijn van nature niet met elkaar mengen?

Tijdens de cursus 'Science for creative cooks' proberen we op tal van dit soort vragen antwoord te vinden. In een collegeachtige setting wordt, met behulp van een aantal demonstraties, theoretische kennis gedeeld over de samenstelling van producten en welke invloed bereidingstechnieken kunnen hebben op de structuur en de smaak van producten.

De les wordt aangeboden in twee verschillende onderwerpen waarbij de volgende onderwerpen centraal staan: Vlees & vleesbereiding en Vis & visbereiding.

Lesdetails

De workshops worden aangeboden volgens een vast format. In een collegeachtige setting wordt theoretische kennis gedeeld m.b.t. de samenstelling van producten en welke invloed bereidingstechnieken kunnen hebben op de structuur en de smaak van deze producten. De theorie wordt inzichtelijk gemaakt door middel van demonstraties, waarbij het praktisch handelen een belangrijke rol speelt.

Afsluiting

Bewijs van deelname.

Open inschrijving

Dit aanbod wordt gegeven op basis van open inschrijving, u kunt zich hiervoor voorlopig aanmelden via training-opleiding@rijnijssel.nl. Wanneer er voldoende deelnemers zijn om te kunnen starten wordt er een startdatum vastgelegd en kunt u zich definitief inschrijvenia ons inschrijfformulier. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.