Horeca & voeding

Workshop Barista

Koffie is booming business. De aandacht voor kwaliteit van de kritische consument wordt steeds meer op waarde geschat door het bedrijfsleven. Door vakmensen in dienst te nemen of op te leiden wordt een kwaliteitsslag gemaakt die men kan gebruiken om verschillende aspecten van de bedrijfsformule te verbeteren. Denk hierbij aan omzetstijging, aanscherpen van brutowinstpercentages, motiveren van personeel en zelfs aan marketingtools.
Verder is de trend ingezet dat veel consumenten een eigen espressomachine hebben, eigen cappuccino, latte machiato willen en kunnen maken.

Deze workshop is met name bedoeld voor alle koffieliefhebbers, gastheren en overig horecapersoneel, maar vooral ook de particuliere liefhebber.

Maximaal aantal deelnemers 20 minimaal 10.

Data volgen nog. De workshop duurt een dagdeel van 3 uur:

 • 18.00-18.30 uur ontvangst
 • 18.30-21.30 uur workshop

 

€ 75,00 excl. btw per persoon, inclusief lesmateriaal. 

Rijn IJssel Training & Opleiding

training-opleiding@rijnijssel.nl

Lesdetails


De horeca in Nederland is voortdurend in beweging, innovaties en trends volgen elkaar snel op. Veranderingen in verwachtingspatroon van gasten zorgen ervoor dat je altijd scherp moet blijven op de beoogde kwaliteiten van je producten en diensten.

Voor iedereen die zich vanuit zijn professie of intrinsieke motivatie wil bekwamen in vakspecifieke competenties voor de horeca heeft Rijn IJssel Training & Opleiding in nauwe samenwerking met de professionals van Vakschool Wageningen een pakket van trainingen samengesteld. Het aanbod van de diverse workshops komt tegemoet aan de wens van de consument, of de vakbekwame en gedreven medewerker binnen de horeca. De trainingen zijn opgesteld conform een eenduidig en herkenbaar concept.

Wat is een barista?
Een barista is een gediplomeerd(e) vakman/-vrouw, gespecialiseerd in het bereiden van verschillende soorten koffiedranken zoals espresso, cappuccino en andere dranken die met koffie te maken hebben.
Een barista is een expert in het omgaan met espressomachines en koffiemolens. Het niveau van expertise wordt onderverdeeld in, volgens de normen van de Special Coffee Association Europe (S.C.A.E.), level 1 certified basic barista, level 2 certified barista en certified master barista level 3.

In deze training wordt aandacht besteed aan de basiskennis en vaardigheden over koffie. Het bereiden van koffiespecialiteiten. Verder is de kunst van de cappuccino en latte art de ultieme uitdaging in deze workshop.
Een barista is voor koffie wat een sommelier voor de wijn is, waarbij alleen kennis en vaardigheden niet voldoen"¦
Een barista heeft passie voor de wereld van koffie en straalt dat uit.

Eenduidig 10-puntenconcept

 1. Alle trainingen vinden plaats binnen de uitstekende faciliteiten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen en/of Hotel de nieuwe Wereld, Marijkeweg 5 te Wageningen.
 2. Alle trainingen worden voorzien van Koffie, thee en of water inclusief patisserie uit eigen bakkerij.
 3. Alle trainingen zijn conform 'de drie i-methodiek' te weten interactief, intensief, informatief en duren maximaal 1 dagdeel (3 uur)
 4. De diverse trainingsruimtes zijn optimaal geoutilleerd en voldoen aan de laatste eisen
 5. De trainingen worden verzorgd door professionals die up to date geschoold zijn
 6. De locatie beschikt over meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid
 7. Rijn IJssel Training & Opleiding gebruikt in haar trainingen alleen topkwaliteit producten
 8. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding
 9. Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname
 10. Deelnemers ontvangen lesmateriaal, naslag werk zodat de lesstof in de dagelijkse praktijk toegepast kan worden.

Afsluiting

De deelnemer ontvangt een bewijs van deelname.

Open inschrijving  

Dit aanbod wordt gegeven op basis van open inschrijving, u kunt zich hiervoor voorlopig aanmelden via training-opleiding@rijnijssel.nl. Wanneer er voldoende deelnemers zijn om te kunnen starten wordt er een startdatum vastgelegd en kunt u zich definitief inschrijven via ons inschrijfformulier. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.