Zorg & Welzijn

Herregistratie verpleegkundige

Herregistratie verpleegkundige

Werkt u als verpleegkundige? Dan dient u Big-geregistreerd te zijn. Opname in het BIG-register is een belangrijk onderdeel van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Deze wet regelt indirect (via registratie en titelbescherming voor diverse beroepsgroepen) de kwaliteit van de zorg. Vastgelegd is op welke manier personen tot handelingen op het gebied van de individuele gezondheidszorg bevoegd zijn. Het voornaamste doel is patiënten te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van beroepsbeoefenaren.

Met ingang van 1 juli 2019 zijn enkele zaken veranderd. De werkzaamheden met betrekking tot opleidingen en examinering BIG Herregistratie zijn overgedragen aan de MBO Raad. Meer informatie omtrent de BIG Herregistratie is te vinden op de volgende site: https://bigherregistratievp.nl. Daar vind je alle benodigde informatie over scholing, examens, examendata en registratie.

Voor wie?
Het coachingstraject is bedoeld voor verpleegkundigen die geregistreerd zijn (geweest) bij het CIBG, en dient als voorbereiding op het examen. Heeft u zich in het verleden niet laten registreren bij het CIBG, maar meent u wel rechten te hebben of te verkrijgen op een registratie, neem dan vooral contact op met het CIBG om dit te verifiëren.

Laatste traject waarvoor aangemeld kan worden via deze site.

Wat bieden wij?

  • Wekelijkse studiebijeenkomsten van 4 uur onder leiding van een docent verpleegkunde die bekend en vertrouwd is met het lesmateriaal en het examen.
  • Leervraag van de cursist staat centraal.
  • Het bestaande roc-lesmateriaal van de cursus herregistratie BIG
  • Netwerk, interactie en uitwisseling met docent en medecursisten.
  • Op verzoek van de groep kunnen onderwerpen in de vorm van workshops door de docent worden aangeboden. (bijvoorbeeld Gordon, klinisch redeneren, rekenen, wet- en regelgeving, middelen en maatregelen)

Tien weken lang bent u zich intensief aan het voorbereiden op het examen. Samen met uw medestudenten bepaalt u op welke onderwerpen toelichting gewenst is. Indien mogelijk worden er groepen gevormd op regio, wat u in contact brengt met een studiemaatje uit de (directe) omgeving. Zo komt u optimaal voorbereid op het examen!

Kosten 
De kosten voor dit traject bedragen € 750,00. Dit bedrag is exclusief de examenkosten en het boek 'Niveau 4 Onder de knie' van Anneke Ormel e.a., ISBN 9789001891688.

Planning bijeenkomsten en lestijden
Woensdag 4, 11, 18 en 25 september, 2, 9, 23 en 30 oktober, 6 en 13 november 2019.
De lestijden zijn van 16:00-20:00 uur.

Locatie
ROC Nijmegen, Campusbaan 6, Nijmegen.
Deze locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Station NS (Centraal) perron 1 loopt u zo het terrein van roc Nijmegen op. In de avond is er voldoende parkeergelegenheid voor de mensen die met de auto moeten komen.

Deelnemen?
Vraag uw offerte op bij f.snijders@roc-nijmegen.nl. Zodra de offerte ondertekend retour is ontvangen, is uw cursusplaats gereserveerd.

Verdere informatie

Voor vragen kunt u een mail sturen naar: bigherregistratievp-zo@mboraad.nl. De contactpersoon in de regio Zuid-Oost van de MBO Raad voor deze scholing is Hans Falkmann.

De vaste wekelijkse lesdag, behoudens schoolvakanties, is dinsdag van 13.15 tot uiterlijk 21.00 uur (afhankelijk van de planning van de modules). Het traject wordt zo gepland dat men kan deelnemen aan het geplande examen in het najaar. Je vindt het rooster voor de training bij Summa die in april 2019 gestart is hier.