Zorg & Welzijn

Schuldhulpverlening

Deze cursus behandelt de achtergronden en benadering van problematische schulden. De cursus is bedoeld voor medewerkers van diensten en instellingen om op effectieve wijze hulp te bieden bij problematische schulden. De cursist uit de dienstverlenende sector krijgt de lesstof op een integrale wijze aangeboden waarbij inbreng vanuit de praktijk tot de mogelijkheden behoort.

In de eerste plaats is de cursus bedoeld voor medewerkers maatschappelijke hulpverlening. De cursus kan echter aangepast worden aan de vraag vanuit andere hulpverleningsdiensten (bijvoorbeeld arbeidstrajectbegeleiding, jeugdzorg).

De cursist is minimaal mbo-3 opgeleid.

Minmaal 10 en maximaal 12 cursisten.

5 dagdelen van elk gemiddeld 3 uur.

€ 695,00 per persoon excl. btw. Hier zijn boekengeld, cursusmap en koffie/thee inbegrepen. Deze cursus kan ook incompany worden gegeven, dan is de prijs op aanvraag.

Rijn IJssel Training & Opleiding
026 3537260
training-opleiding@rijnijssel.nl

Werkwijze

Het thema 'integrale schuldhulpverlening' wordt uitgewerkt aan de hand van presentaties, opdrachten en oefenen met casussen uit de praktijk. Tevens wordt een lesboek gehanteerd. Van de cursist wordt minimaal 3 uur per week gevraagd aan zelfstudie.

Afsluiting

Na de cursus ontvangt u een bewijs van deelname.

Open inschrijving

Dit aanbod wordt gegeven op basis van open inschrijving, u kunt zich hiervoor voorlopig aanmelden via training-opleiding@rijnijssel.nl. Wanneer er voldoende deelnemers zijn om te kunnen starten wordt er een startdatum vastgelegd en kunt u zich definitief inschrijven via ons inschrijfformulier. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.