Zorg & Welzijn

Vitale functies - Complexe zorg

Door de toename van de complexiteit van zorg wordt er een beroep gedaan op de verpleegkundige in de klinische zorg t.a.v. het klinische redeneren. Klinisch redeneren is een gestructureerde argumentatie over de professionele aanpak van een patiëntgebonden beroepssituatie.

Binnen het klinisch redeneren draait het om het vaststellen van de zorgvraag, de zorgbehoefte van de patiënt en op welke wijze de verpleegkundige zijn/haar competenties daarbij in dient te zetten. Uitgangspunt daarbij zijn de vitale functies.

Accreditatie Kwaliteitsregister V&V Zorgvrager gebonden; accreditatie aangevraagd door Rijn IJssel Training & Opleiding Kwaliteitsregister V&V.

Gediplomeerde verpleegkundigen.

Maximaal aantal cursisten is 10 per groep.

De cursus duurt met de praktijkintegratie 4-6 maanden. De lesdagen zullen in overleg in 3 dagen op locatie plaats vinden. De afsluitende toets (dagdeel 7 en 8) vindt op Rijn IJssel plaats.

U kunt een kostenopgave via de contactpersoon opvragen.

Rijn IJssel Training & Opleiding
training-opleiding@rijnijssel.nl

De cursus heeft een interactief deel met behulp van het leren via een E-Learning programma. Hierin wordt met name anatomie en fysiologie van de vitale functies aangeboden. Daarnaast zijn er scholingsdagen waarin middels casussen kennis geïntegreerd wordt en het klinisch redeneren wordt toegepast. Er zal op de eigen werkafdeling gewerkt worden aan de competenties. De cursus wordt afgerond met een toets en een presentatie.

 • Dagdeel 1
  Start met een introductie. Hierin wordt kennis gemaakt met het leren via het internet: E-Learning. Tevens wordt er gestart met het klinisch redeneren.

 • Dagdeel 2
  Uitbreiding op het klinisch rederen

 • Dagdeel 3
  Respiratie en Circulatie

 • Dagdeel 4
  Milieu interne, Neurologie en temperatuur regulatie

 • Dagdeel 5
  Uitwerken van diverse casuïstiek m.b.t. de chirurgische patiënt

 • Dagdeel 6
  Uitwerken van diverse casuïstiek m.b.t. de interne patiënt

 • Dagdeel 7
  Schriftelijke Toets

 • Dagdeel 8
  Presentatie

Locatie

De cursus vindt incompany plaats, maar kan in overleg ook verzorgd worden op een locatie van Rijn IJssel in Arnhem.

Afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een Bewijs van Deelname.