Hoe werkt centraal aanmelden?

Toelichting

Als je hieronder klikt op de button ‘Aanmelden opleiding’ kom je op de website van Centraal Aanmelden MBO, waar je je kunt aanmelden voor een opleiding. Dit geldt voor zowel BOL- als BBL-studenten. 

Om je aan te melden heb je een DigiD nodig.
Als je nog geen DigiD hebt, kun je die aanvragen op https://www.digid.nl. Je hebt daar je BSN (burgerservicenummer) voor nodig.

Heb je geen BSN, dan kun je je aanmelden voor een opleiding door een interessemelding te doen. Hiervoor moet je een code opvragen. Stuur voor het opvragen van deze code een mail naar stip@rijnijssel.nl.

Aanmelden mbo

Heb je de mbo-opleiding van jouw keuze gevonden, meld je dan aan.

Om je te helpen bij het invullen van het aanmeldformulier hebben we de te nemen stappen op een rijtje gezet in deze stappenkaart.

Direct aanmelden mbo-opleiding

Het doorstroomdossier

Om de overstap van jouw huidige school naar Rijn IJssel goed te laten verlopen, maken wij gebruik van het GRIP doorstroomdossier. Om het doorstroomdossier in te vullen log je in met je persoonlijke inloggegevens van Intergrip. Die heb je op jouw middelbare school ontvangen.

Heb je geen inlogcode ontvangen omdat jouw school niet met het doorstroomdossier van Intergrip werkt? Klik dan hieronder op 'Doorstroomdossier invullen' en registreer je daar eerst.

Doorstroomdossier invullen

In het kort

Aanmelden doe je met jouw
DigiD

Heb je nog geen DigiD?
Vraag die aan:

DigiD aanvragen

Hulp nodig bij het aanmelden?

Neem tijdens kantooruren contact met ons op via:

  • De chat hier op de site
  • Whatsapp (niet bellen): 06 43050211
  • E-mail: stip@rijnijssel.nl