Evenementen & Grime

Topjaar Medewerker evenementenorganisatie

BOL

Dit kun je doen na je studie

Heb jij al een niveau 4 opleiding afgerond en wil jij binnen 1 jaar opgeleid worden tot allround organisator? Kies dan voor het topjaar medewerker evenementenorganisatie!
Binnen 1 jaar leer jij evenementen organiseren en kun je marketing- en communicatieplannen opstellen. Daarnaast loop je het hele jaar stage en kun jij je nog beter verdiepen in de richting die jou interesseert. Wil jij dans combineren met organiseren? Wil je als muzikant ook achter de schermen werken bij festivals? Heb jij een designopleiding gedaan en lijkt het je leuk je meer te verdiepen in marketing en communicatie? Meld je dan aan voor topjaar medewerker evenementenorganisatie.

Als medewerker evenementenorganisatie help je mee bij het organiseren van evenementen als beurzen, concerten, livestreams, congressen, markten, wedstrijden, exposities, webinars, workshops, concerten, bedrijfsuitjes, festivals, enz. Daarnaast stel je marketing- en communicatieplannen op en zorg je voor de publiciteit, communicatie en social media rondom evenementen. Je plant, informeert en begeleidt personeel, maakt draaiboeken en bewaakt budgetten. Jouw creatieve kant helpt je om nieuwe concepten te bedenken en op nieuwe situaties in te spelen, zoals de 1,5 meter-afstand-regel en de nieuwe online-evenementen. Als organisatietalent vind je je draai bij marketing-, communicatie- of salesafdelingen van grote bedrijven en instellingen. Maar ook bij evenementenbureaus, congrescentra, horecabedrijven, theaters, culturele instellingen, musea, impresariaten en producenten. Je wilt dat elk evenement tot in de puntjes is verzorgd en dat voor veiligheid is gezorgd. Dit vraagt veel inlevingsvermogen en voorbereidingstijd, tijd die je vooral achter je computer doorbrengt. Als medewerker evenementenorganisatie begrijp je wat de verschillende doelgroepen nodig hebben. Je hebt vaak wisselende werktijden.

Docent Marieke de Jong vertelt over wat het Topjaar precies inhoudt bij de opleiding Evenementenorganisatie. Het topjaar kan een mooie aanvulling zijn op je diploma. Je leert tijdens de opleiding van alles over het organiseren van evenementen, en de marketing daar omheen!

25147, Marketing, communicatie en evenementen (Medewerker evenementenorganisatie)

Niveau 4

Middenkaderopleiding
Je leert hier werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren. Rond je een middenkaderopleiding af met een diploma, dan kun je verder studeren op het hbo.

Deze BOL-opleiding duurt 1 jaar.

Toelating

Om toegelaten te worden tot het Topjaar medewerker evenementenorganisatie heb je een afgeronde niveau 4 opleiding nodig.

Aanvullend
Het is handig als je Duits in je pakket hebt.

Wat je verder nog wilt weten

Dit is een BOL-opleiding. Dat betekent dat je zo’n 60% van de tijd les krijgt en 40% in de praktijk bezig bent.

Bij Rijn IJssel volg je RIJk Onderwijs. Bij de start van je opleiding ga je je eerst oriënteren: je kijkt goed wat je opleiding en beroep precies inhouden en wat jouw leervragen zijn. Na die oriëntatiefase volgt de ontwikkelfase: je ontwikkelt je totdat je beroepsbekwaam bent.

Tijdens je opleiding werk je steeds zelfstandiger. Jij bepaalt steeds meer je eigen leerroute. Als je alle werkprocessen voor je latere beroep goed in de vingers hebt, kun je examen doen.

Lessen en stage
De eerste helft van het schooljaar ga je twee dagen per week naar school. Wellicht wordt dat één dag en één dag online vanwege de huidige situatie. In januari zal je dan de eerste examens gaan afleggen. Vanaf februari, de tweede helft van het schooljaar, ga je vier dagen per week op stage. Deze stage ga je afsluiten met twee examens; het organiseren van een evenement en ook het maken en uitvoeren van een marketingplan. Mocht je al eerder op stage willen en je stage-uren wat meer verspreiden over het gehele schooljaar, dan is dat in overleg mogelijk.

Je leert alles wat je nodig hebt om je beroep uit te kunnen oefenen. Dan gaat het dus om veel beroeps specifieke kennis en vaardigheden.

Je krijgt les in de vakken Duits, Evenementenorganisatie, Marketing en Operationeel Plan. Voor deze vakken leg je een examen af.

Naast deze hoofdvakken staan er allerlei workshops op het programma; Communicatie, Promotie, Creatief Schrijven, Podium & Theatertechniek, Werken als zelfstandig ondernemer, Webdesign, Photoshop en BHV (bedrijfshulp verlening). Daarnaast gaan we op pad om bij evenementen achter de schermen te kijken en ga je aan de slag met het organiseren van evenementen.

Je gaat zelf op zoek naar een stageplek, zodat jij een bedrijf kan kiezen dat bij jouw interesses past. Belangrijk is in elk geval dat je kan werken aan jouw organisatie- en marketing skills. In totaal duurt de stage 640 uur. Dat komt neer op 2 dagen per week, gedurende het gehele schooljaar.

Rijn IJssel zet zich in om de schoolkosten zo laag mogelijk te houden.
Er zijn enkele maatregelen doorgevoerd, waardoor de kosten lager zullen zijn dan het prijspeil aangeeft. Zo betaal je voortaan de uitgeversadviesprijs voor boeken en vraagt Rijn IJssel onder andere geen bijdrage meer voor praktijkmaterialen, masterclasses, workshops of eendaagse excursies.

Lesgeld per jaar - BOL

Vanwege de coronamaatregelen heeft de minister van OCW het lesgeld voor schooljaar 2021-2022 (als je op 1 augustus 2021 18 jaar of ouder bent) voor de BOL-opleidingen wettelijk vastgesteld op € 608,00 per cursusjaar. Dat is een korting van 50% op het oorspronkelijke bedrag.

Overige kosten (prijspeil 2021-2022)

Leerjaar 1  
Benodigde leermiddelen  
Boeken € 150,00
Aanvullende voorzieningen  
Laptop  

Er zijn vele mogelijkheden, hieronder noemen we de opleidingen waar de meeste studenten voor kiezen

  • Hbo voor Toerisme
  • Hbo Internationaal Management
  • Hbo Marketing en Communicatie
  • Hbo Facilitair
  • Hku Muziekmanagement
  • Hbo Vrijetijdsmanagement

Actueel

Rijn IJssel verkoopt ontwikkellocatie aan combinatie VanWonen en Reinbouw