Horeca & Bakkerij (Vakschool Wageningen)

Leidinggevende keuken (koptraject)

BOL / BBL

Dit kun je doen na je studie

Als Leidinggevende Keuken werk je in een keuken van een horeca-gelegenheid of in de keuken van een grote instelling. Je hebt niet alleen uitvoerende taken, zoals het maken van gerechten, maar bent daarnaast de leidinggevende in de keuken.

Je zorgt ervoor dat het werk gepland en verricht wordt. Je stuurt medewerkers aan en zorgt voor een prettige werksfeer en samenwerking.  Je beantwoordt vragen, handelt klachten af en bewaakt de kwaliteit van het werk. Je zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Je bewaakt de voorraden, maakt menukaarten, begrotingen en planningen en zorgt voor de uitvoering van allerlei wettelijke voorschriften zoals die met betrekking tot hygiëne.

25181, Kok (Leidinggevende keuken)

Niveau 4

Middenkaderopleiding
Je leert hier werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren. Rond je een middenkaderopleiding af met een diploma, dan kun je verder studeren op het hbo.
         

Dit koptraject duurt 1 jaar.

Je kunt bij deze opleiding ook in januari starten.

Toelating

Je kunt dit eenjarige koptraject volgen als je al een diploma zelfstandig werkend kok hebt.

Wat je verder nog wilt weten

BOL-opleiding
Dat betekent dat je voornamelijk op Vakschool Wageningen praktijk- en theorielessen volgt en daarnaast in bepaalde periodes enkele dagen per week stage loopt in een leerbedrijf. Je doet niet alleen in de praktijk werkervaring op. Ook op school werk je mee in de restaurants.
Het opleidingsjaar bestaat uit 8 periodes van 5 weken. Leeractiviteiten zijn bijvoorbeeld theorie- of vaardigheidslessen, workshops en hoorcolleges.

BBL-opleiding
Dat betekent dat je op Vakschool Wageningen theorielessen volgt en daarnaast werkt een leerbedrijf. Het opleidingsjaar bestaat uit 8 periodes van 5 weken. Leeractiviteiten zijn voornamelijk theorielessen. Je gaat twee dagen naar school en je werkt minstens 16 uur bij een erkend leerbedrijf.

Je leert onder andere

  • leidinggeven
  • personeelsmanagement
  • voorraadbeheer
  • producten- en materieelbeheer
  • klachten behandelen en problemen oplossen

De opleiding omvat naast de beroepsgerichte onderdelen algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap.

Je kunt tijdens de opleiding bovendien nog extra zaken leren voor je beroep via keuzedelen.
Als je zo’n keuzedeel goed afsluit, komt dit apart op het diploma te staan. Dit vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en helpt je bij doorstroom naar een vervolgopleiding.

Als je een keuzedeel goed afsluit, komt dat apart op het diploma te staan. Het vergroot je arbeidsmarktkansen en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgstudie.
We bieden de volgende keuzedelen aan:

  • Digitale vaardigheden gevorderd
  • Duurzaamheid in het beroep D
  • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4)
  • Wijnkennis 2
  • Eetcultuur en-wensen

Lees meer over keuzedelen

Rijn IJssel zet zich in om de schoolkosten zo laag mogelijk te houden.
Er zijn enkele maatregelen doorgevoerd, waardoor de kosten lager zullen zijn dan het prijspeil aangeeft. Zo betaal je voortaan de uitgeversadviesprijs voor boeken en vraagt Rijn IJssel onder andere geen bijdrage meer voor praktijkmaterialen, masterclasses, workshops of eendaagse excursies.

Lesgeld per jaar - BOL

De minister van OCW heeft het lesgeld voor schooljaar 2022-2023 (als je op 1 augustus 2022 18 jaar of ouder bent) voor de BOL-opleidingen wettelijk vastgesteld op € 1239,00 per cursusjaar.

Overige kosten (prijspeil 2021-2022)

Leerjaar 1  
Benodigde leermiddelen  
Boeken/licenties/readers € 60,00
Beroepskleding (indien nog niet in bezit)  
Aanvullende voorzieningen  
Geen  

Na het afronden van deze opleiding kan je doorstromen naar een aanverwante hbo-opleiding.

Actueel

Goede voeding bereiden. Voedsel waar een topsporter nóg beter van presteert. Dat is waar het in de kern om draait bij het keuzedeel Topsportkok. Dankzij...