Veelgestelde vragen

Misschien heb je tijdens de zomervakantie nog vragen over bijvoorbeeld je aanmelding, de boekenlijst, inloggegevens of anderszins.

Kijk dan hieronder of jouw vraag er bij staat. Staat deze er niet bij, stuur dan je vraag naar stip@rijnijssel.nl. Onze medewerkers van het Studie Informatiepunt (STIP) zijn ook tijdens de zomervakantie (beperkt) aanwezig en kunnen je voor zover mogelijk verder helpen.

Boekenlijst
Iedereen krijgt één dezer dagen zomerpost!
Dit kan via de post zijn of via e-mail. Hierin wordt aangegeven wanneer de start van het schooljaar is, de leermiddelenlijst en de wijze van bestellen én laptopeisen e.d.
Mocht je de zomerpost niet hebben ontvangen, neem dan contact op met de betreffende Studentenadministratie of STIP (stip@rijnijssel.nl).

Inloggegevens
Jouw inloggegevens krijg je in 2 aparte mails (of per post uit veiligheidsoverwegingen) bestaande uit je gebruikersnaam (dat is jouw studentnummer, gevolgd door @rijnijssel.nl én een apart wachtwoord. Je kunt dit gebruiken via sbis.rijnijssel.nl.

Ik ga een andere opleiding doen. Hoe meld ik me af voor de opleiding op Rijn IJssel?
Stuur een e-mail naar stip@rijnijssel.nl waarin je duidelijk jouw gegevens vermeld en de opleiding waar het om gaat. De medewerkers van STIP sturen het door naar de betreffende studentenadministratie die deze afmelding na de zomervakantie in behandeling neemt.

Ik heb een vraag over het bestellen van boeken of andere leermiddelen
Helaas kunnen we je daar nu niets meer over zeggen. Het onderwijs en de studentenadministraties hebben zomervakantie en zijn na 18 augustus weer bereikbaar. We vragen je eventueel te wachten met het bestellen van deze leermiddelen als je twijfelt. Na 18 augustus kan men erop terugkomen. Je hebt dan nog voldoende tijd om het te bestellen.

Ik heb me pas geleden aangemeld, maar nog niets gehoord en binnenkort start de opleiding
Het gaat erom of je jezelf hebt aangemeld en of je ook een DDD hebt ingevuld? Lees hier de hele aanmeldprocedure. In principe krijg je dan binnen 3 weken een uitnodiging voor een intake. Het is nu echter zomervakantie. Hierdoor zal een intake sowieso pas ná 22 augustus plaatsvinden.

Vragen over laptopeisen
Deze kunnen via de mail gestuurd worden naar stip@rijnijssel.nl. STIP stuurt ze door naar een contactpersoon van de opleiding. De mail wordt dan ná de zomersluiting vanaf 15 augustus in behandeling genomen.