Achtste editie handbalzomerkamp geslaagd

Volgend jaar weer!

30

augustus

2017

60 enthousiaste handballers en handbalsters van 23 verenigingen uit het hele land namen van 21 augustus t/m 25 augustus 2017 deel aan het Handbalzomerkamp. Dit handbalzomerkamp werd georganiseerd door studenten van Rijn IJssel CIOS Arnhem, met medewerking van de stichting Tophandbal Gelre. De deelnemers konden dankzij lessen van gasttrainers hun handbalkwaliteiten verder verbeteren. Dit jaar vond het Handbalzomerkamp voor de achtste keer plaats. Ook deze editie was een groot succes en voor herhaling vatbaar.

Reacties van deelnemers
"In de zomer kon ik gewoon lekker door handballen een hele week, gewoon een hele week!"
"Het was vooral heel leerzaam, je handbalde met anderen die ook graag wilden handballen en je kreeg van verschillende gasttrainers een training."
"Het was een week met vooral veel gezelligheid en waar je lekker leerde handballen en meer technieken leerde."

Het programma
De hele week konden de jonge handballers en handbalsters genieten van trainingen, wedstrijden en vele andere leuke activiteiten, waaronder Beachhandbal, een DOJO training, steps, disco en een overnachting in de DOJO van Rijn IJssel CIOS Arnhem.

Ook dit jaar waren er weer toptrainers en topspelers te gast om de deelnemers iets extra’s bij te brengen:

  • Op de dinsdag kwamen er twee trainers vanuit Handbalschool Gelre op bezoek en gingen aan de slag met het terug veroveren van de bal na balverlies.
  • Woensdag kwamen Gijs Hoeve en Peter Kwant van DFS Arnhem naar de Beukenlaan. Peter Kwant gaf hier een keeperstraining en Gijs Hoeve ging aan de slag met de snelle omschakeling.
  • Donderdag waren er drie meiden van de Handbalacademie op bezoek. Nikita van der Vliet, Amy Oostveen en Dione Housheer verzorgden met veel plezier en energie de gasttrainingen. Dione Housheer blikte ook terug op een aantal jaar geleden toen zij zelf nog deelneemster was en wat het Handbalzomerkamp nou betekende voor haar.
  • Op vrijdag gingen de handballers en handbalsters moe maar voldaan weer naar huis. De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op het Handbalzomerkamp 2017 en hoopt dit volgend jaar door te kunnen zetten.

Enthousiaste CIOS Arnhem-studenten
De begeleiding was verder in handen van CIOS-studenten die hun enthousiasme met veel plezier hebben overgebracht op de deelnemers die uit heel Nederland naar Arnhem waren gekomen.