Eerste zorgprofessionals studeren af aan Opella Academie

12

april

2017

Een feestje voor de Opella Academie en Rijn IJssel, maar vooral voor de vijf studenten (zie foto) die woensdag 12 april hun diploma Verzorgende IG hebben ontvangen. Zij zijn de eerste studenten die intern bij Opella zijn opgeleid. In bijzijn van familie, vrienden en docenten namen de studenten het diploma in ontvangst en legden zij de eed af, waarmee zij duidelijk maken waar ze voor staan in hun beroepsuitoefening.

Les van docenten Rijn IJssel
De Opella Academie is in november 2014 gestart en is een samenwerking van Opella en Rijn IJssel. Dit betekent dat Opella samen met Rijn IJssel medewerkers in huis opleidt: docenten van het roc geven les bij Opella, ondersteund door inhoudsdeskundigen van Opella. Zo leren de studenten direct wat in de praktijk nodig is om een goede verzorgende te zijn.

Individueel leerprogramma
De studenten aan de Opella Academie volgen op basis van eerdere opleiding en werkervaring een individueel leerprogramma op maat.

Gegarandeerd een baan
Sluiten zij de opleiding succesvol af met een diploma, dan biedt Opella hen een baangarantie. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag in de thuiszorg, verpleeghuizen of revalidatielocaties van Opella.

Foto: © Niek Stam