Gemeente Arnhem geeft studenten een podium voor kunst

26

april

2017

Twee kunstwerken van studenten van Rijn IJssel zijn vanaf heden te bewonderen in de publieke ruimte van Arnhem. Daniek Amati maakte de schuifpuzzel ‘HET’ van Arnhem die te zien is bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Carel Rink maakte het levensgrote netnummer van Arnhem [026] dat te bewonderen is in het Stadskantoor.

“We willen graag in onze gebouwen laten zien wat Arnhem allemaal te bieden heeft. Arnhem is een creatieve stad en dat mogen we ook meer laten zien”, legt Manon Cornelissen, projectleider Citymarketing van gemeente Arnhem uit. “Vandaar dat deze twee werken nu te zien zijn in onze gebouwen.”

Inspiratie: station Arnhem Centraal
Beide kunstwerken zijn eindexamenobjecten van Daniek Amati en Carel Rink. De twee studenten volgen de opleiding Art & Design bij Rijn IJssel Creatieve Industrie en de opdracht was om grote mixed media-objecten te ontwerpen, geïnspireerd op het stationsgebied van Arnhem Centraal.

‘HET’ puzzel van Arnhem - Daniek Amati
Amati vindt dat er weinig te doen is op Arnhem Centraal. Zij heeft daarom een schuifpuzzel gemaakt, ter ontspanning en om de tijd te doden. Wanneer je iedere dag langs Arnhem Centraal gaat en er is iedere dag hetzelfde te doen, verveelt dat. De schuifpuzzel is altijd hetzelfde. De weg er naartoe is altijd anders. Op de schuifpuzzel van Daniek is het wapen van Arnhem te zien.

[026] - Carel Rink
Rink heeft een abstract werk gemaakt dat staat voor Arnhem. In de drie cijfers van het netnummer van Arnhem heeft hij twee belangrijke elementen van Arnhem verwerkt. Het water van de Rijn zie je terug in de golven en het groen van het Sonsbeek Park zie je terug in de takken. Om de citymarketingcampagne ‘Made in [Arnhem]’ te promoten en het werk nog meer te verbinden met de stad heeft hij de bekende oranje haakjes toegevoegd.

Bezichtigingsadressen
‘HET’ schuifpuzzel van Arnhem - Daniek Amati
Gemeentehuis Arnhem
Koningstraat 38

[026] - Carel Rink
Stadskantoor gemeente Arnhem
Eusebiusbuitensingel 53