Onze Artiest-opleidingen de beste van Nederland!

15

december

2017

Zes opleidingen van Rijn IJssel zijn bestempeld als topopleiding. Dit staat in de Keuzegids mbo 2018 die donderdag 14 december is verschenen. De gids beschrijft, beoordeelt en vergelijkt de kwaliteit van opleidingen van mbo-scholen. Rijn IJssel is van de 29ste plek naar de zestiende plek gestegen van de in totaal 42 onderzochte mbo’s.

De dans-, muziek-, musical- en theateropleidingen van Rijn IJssel behoren volgens de gids tot de beste van Nederland. Dit zijn de opleidingen Nederlandse Musical Academie, Dans Show, Dans Urban, Dans mbo-hbo, Theater en Muziek. In de regio Gelderland scoren de sportopleidingen van Rijn IJssel CIOS Arnhem het hoogst. Rijn IJssel is erg blij met deze mooie resultaten.

De Keuzegids baseert haar oordeel onder andere op studentenoordelen uit de tweejaarlijkse landelijke tevredenheidsenquête in het mbo (de JOB Monitor) en cijfers over studiesucces.

Rijn IJssel scoort als school 62,6 punten bij de redactie van de Keuzegids. De verschillen met de top zijn niet heel groot. Het Hoornbeeck College dat de ranglijst aanvoert, scoort 77 punten, de nummer twee De Rooij Pannen 67,4 punten. Het laagst aantal behaalde punten is 49,7.