Ontwerpwedstrijd voor jongeren bij Rijn IJssel

8

december

2017

Welk innovatief en duurzaam product of dienst bedenk jij? Een scooter op zonnecellen? Een festival over duurzaamheid? Speciaal voor jongeren tussen zeventien en eenentwintig jaar organiseert Rijn IJssel de ontwerpwedstrijd Fast Forward, in samenwerking met de Lions Club Arnhem Centraal en het Impresariaat Kunststof. Jongeren kunnen hun creatieve idee├źn tot en met 8 januari insturen naar l.heersink@rijnijssel.nl. De winnaar krijgt een internationale jeugduitwisseling van drie weken naar een zelf gekozen bestemming in Europa.

Doel van de ontwerpwedstrijd is jongeren te laten nadenken over innovatieve, duurzame, creatieve en bruikbare producten of diensten voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een innovatieve lamp, instrument of het verminderen van zwerfvuil door gedragsverandering bij consumenten.

Pitch
Tot en met 8 januari kunnen jongeren hun idee indienen via l.heersink@rijnijssel.nl. Op donderdag 11 januari krijgen alle ingeschreven kandidaten de gelegenheid om hun idee te presenteren in een pitch van tien minuten voor een deskundige jury. Deze beoordeling vindt plaats bij Rijn IJssel Creatieve Industrie, locatie Thorbeckestraat 6 (in de Theaterzaal) in Arnhem.