Rijn IJssel trots op Health Deal-overeenkomst Het Dorp

25

januari

2017

Rijn IJssel heeft woensdag 25 januari, net als Claudia de Breij, Mies Bouwman en staatssecretaris Van Rijn (VWS), de samenwerkingsovereenkomst Health Deal getekend. De ondertekening vond plaats in Het Dorp in Arnhem waar Claudia de Breij het stokje overnam van Mies Bouwman als beschermvrouw van Het Dorp.

Health deal is een samenwerkingsovereenkomst van vijftig publieke en private partijen (bedrijven, overheidsinstellingen, scholen, zorginstellingen) die samen innovatieve en technologische vernieuwingen in de zorg tot stand willen brengen voor bewoners van Het Dorp. Initiatiefnemer hiervan is zorginstelling Siza.

App
De technologische vernieuwingen worden ontwikkeld voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NHA) en mensen met een neuromusculaire beperking. Een voorbeeld hiervan is een app die de cliënt helpt een goede weekstructuur in het leven aan te brengen.

Hulp van studenten
Studenten van de clusters Zorg en Welzijn van Rijn IJssel zullen helpen om de zorgvraag helder te krijgen en gaan ook ondersteunen bij het toepassen van technologische hulpmiddelen.