Samenwerkingsovereenkomst Attent, Pleyade en Rijn IJssel voor praktijkleerroute

28

september

2017

Vernieuwend zorgonderwijs met praktijkleerroute

Roc Rijn IJssel en zorginstellingen Attent en Pleyade leiden samen de zorgmedewerkers van de toekomst op. Daartoe hebben de bestuurders van de drie instellingen woensdag 27 september een samenwerkingsovereenkomst voor de praktijkleerroute getekend. De praktijkleerroute is een nieuw onderwijsconcept waarbij onderwijs en zorginstellingen samen zorgprofessionals opleiden. Doordat Rijn IJssel, Attent en Pleyade intensief samenwerken, kunnen ze beter inspelen op ontwikkelingen in de zorg, zoals de zorgtechnologie en de groeiende vraag naar goedopgeleide zorgmedewerkers.

De ondertekening vond plaats op zorglocatie Tertzio in Elst. Op deze locatie verlenen Attent en Pleyade zorg aan ouderen. Studenten die de praktijkleerroute volgen, doen hun opleiding volledig in de praktijk: vanaf dag één leren ze in Tertzio de theorie en praktijk van het vak. Ze krijgen daar les van docenten van Rijn IJssel en praktijkopleiders van Attent en Pleyade. Op die manier kunnen studenten het geleerde direct toepassen.

Beter inspelen op ontwikkelingen in de zorg
Attent, Pleyade en Rijn IJssel zijn vanaf 3 september gestart met de praktijkleerroute voor studenten van de opleidingen Helpende Zorg & Welzijn en Verzorgende IG. Met deze praktijkleerroute bundelen Rijn IJssel en de zorginstellingen hun krachten.