Studente Rijn IJssel derde op NK brood- en banketbakken

4

april

2017

De derde prijs voor JipStudente van Rijn IJssel Jip Kamerbeek (21) uit Nijmegen heeft de derde prijs behaald op de Nederlandse Kampioenschappen brood- en banketbakken 2017. Dit NK vond 4 april plaats bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. 33 mbo-studenten van verschillende scholen bakten voor deze wedstrijd de lekkerste broden en maakten de mooiste taarten. Roy Schepers van het Deltion College behaalde de meeste punten en werd kampioen van Nederland.

Jip Kamerbeek volgt de opleiding Patisserie van Rijn IJssel en zit in het eerste jaar. Op het NK moesten de deelnemers twee producten maken. Jip maakte een koekje van deeg gevuld met een frambozenganache en een gebakje gevuld met een frambozencrème en witte chocolademousse.

Creativiteit
De deelnemers plaatsten zich voor het NK door de regiowedstrijden te winnen. Voorzitter Erwin van den Dobbelsteen van de Stichting Jeugdvakwedstrijden, die het NK sinds 1961 jaarlijks organiseert, sprak tijdens de prijsuitreiking zijn bewondering uit voor de creativiteit en de gebruikte technieken van de studenten.