Summertime Turnkamp CIOS Arnhem

21

augustus

2017

Van 14 tot en met 18 augustus vond voor de twaalfde keer het populaire Summertime Turnkamp plaats. Ruim honderd turnsters uit heel Nederland in de leeftijd van 9 tot 21 jaar kwamen ook dit jaar weer naar Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem.

Gegroeid van 45 naar 100 deelnemers
In twaalf jaar tijd is het Summertime Turnkamp uitgegroeid tot een groot evenement, van vijfenveertig deelneemsters in 2005 naar ruim honderd in 2017. Eén deelneemster doet zelfs al voor de negende keer mee. De meisjes turnden gemiddeld vijf uur per dag.

Op het kamp leerden de turnsters nieuwe onderdelen en verbeterden ze hun huidige technieken en kwaliteiten. De trainingen stonden ook dit keer onder leiding van Björn Kieft (turndocent bij CIOS Arnhem), (oud-)studenten van Rijn IJssel CIOS Arnhem en van het turnkader uit het hele land.
De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) is er bij betrokken door licentiepunten uit te geven voor de scholing die zondag voorafgaand aan het turnkamp plaatsvond en door het begeleiden tijdens het kamp.

In de praktijk leren
Voor de studenten van Rijn IJssel CIOS Arnhem biedt dit kamp een unieke gelegenheid om in de praktijk te laten zien wat zij op school hebben geleerd. Daarnaast krijgen zij de kans om hun passie voor het turnen over te brengen op de veelal jonge deelneemsters.

NOS-turncommentator Hans van Zetten
De week werd afgesloten met een afsluitende training en turndemonstratie. Hierbij waren de ouders aanwezig. Hoogtepunt van de afsluiting was de aanwezigheid van Hans van Zetten, dé turncommentator van de NOS. Heel veel turnsters kregen een handtekening en gingen met hem op de foto.