Week van de Alfabetisering: maak laaggeletterdheid bespreekbaar

4

september

2017

Week van de Alfabetisering: maak laaggeletterdheid bespreekbaar

“In Nederland gaat toch iedereen naar school en kan iedereen lezen en schrijven?” Dat wordt vaak gedacht maar 2,5 miljoen mensen in Nederland (grotendeels van autochtone afkomst) hebben problemen met lezen, schrijven, rekenen en/of werken op een computer.

Van 4 tot en met 10 september zijn er door het hele land activiteiten om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Het doel van de ‘Week van de Alfabetisering’ is laaggeletterdheid te verminderen door zo veel mogelijk mensen te bereiken om samen het probleem bespreekbaar te maken. Collega’s van Entree & Maatwerk zijn deze week actief om de problematiek en ons cursusaanbod onder de aandacht te brengen. Ken jij mensen die laaggeletterd zijn? Wijs hen dan op ons aanbod.

Activiteiten vanuit Rijn IJssel

  • Op dinsdag 5 september vindt bij Presikhaaf Bedrijven in Arnhem een culturele markt plaats. Rijn IJssel is hierbij aanwezig met een stand om ons cursusaanbod onder de aandacht te brengen.
  • Rijn IJssel participeert in het project Doen! In het kader hiervan start deze week in Arnhem de werving voor de cursus ‘Computer en digitale overheid’. Deze cursus is bestemd voor volwassenen met Nederlands als moedertaal die weinig opleiding hebben gevolgd.
  • In het filmhuis in Dieren kun je op dinsdag 5 september om 20.00 uur tegen gereduceerd tarief (€ 5,00) de film ‘La tête en friche’ bekijken. In deze film speelt Gerard Depardieu de 45-jarige Fransman Germain die nagenoeg analfabeet is en duiven telt in het park. Als hij de gepensioneerde belezen dame Margueritte ontmoet, ontstaat er een warme vriendschap die het leven van Germain voorgoed zal veranderen. In de pauze is het mogelijk om vragen te stellen over het cursusaanbod van Rijn IJssel.
  • De film ‘La tête en friche’ draait op donderdag 7 september 2017 om 20.00 uur in de Bibliotheek De Klipper in Oosterbeek. Ook dan is het mogelijk om vragen te stellen over ons cursusaanbod.
  • Zaterdag 9 september staat Rijn IJssel met een kraam op de markt in Huissen. Collega’s van Educatie Dieren gaan dan, samen met onze taalambassadeurs, ons cursusaanbod toelichten.

Cursusaanbod Rijn IJssel

Ken jij mensen die laaggeletterd zijn? Wijs hen dan op ons aanbod.