Rijn IJssel en Van Wijnen ondertekenen contract voor bouw

19

april

2018

Niets staat de verbouw en nieuwbouw van Rijn IJssel Vakschool Wageningen nog in de weg na het tekenen van het contract op donderdag 19 april. Van Wijnen start op 1 juli met de verbouw en vanaf september met de nieuwbouw. Vakschool Wageningen bestaat op dit moment uit twee gebouwen aan weerszijden van de Marijkeweg. Het gebouw op nummer 20 wordt afgestoten en het gebouw op nummer 5 wordt aangepast en uitgebreid.

Op de foto: Ben Geerdink (l), voorzitter college van bestuur van Rijn IJssel en Ingo Bouman (r), vestigingsdirecteur Arnhem van bouwbedrijf Van Wijnen ondertekenden donderdag 19 april een contract voor de verbouw en nieuwbouw van Rijn IJssel Vakschool Wageningen.

Op de locatie in Wageningen zijn de mbo-opleidingen voor horeca, bakkerij, toerisme en facilitaire diensten gevestigd in twee gebouwen aan weerszijden van de weg. In het gebouw aan de Marijkeweg 5 zitten onder andere een hotel met restaurant en keuken, vergaderruimten met een congreszaal, onderwijslokalen en -domeinen, kantoren en een grote teamkamer.

Zomer 2019
Na de verbouwing worden aan de vakschool bakkerijen, keukens, een ijscentrum, een magazijn, leslokalen en een grote plaza toegevoegd. Het gebouw krijgt aan de achterzijde een uitbreiding waarin vooral de meer technische onderwijsruimten voor bakkers en horeca komen.
Vanaf 1 juli start Van Wijnen met de verbouw met aanpassingen aan het hoteldeel en vanaf september met de nieuwbouw. De verwachting is dat de bouw in zomer 2019 gereed is.