Rijn IJssel wint prestigieuze award voor social intranet

20

april

2018

Rijn IJssel heeft met zijn nieuwe social intranet de prestigieuze Intra.NET award gewonnen in de categorie 'UX Design, personalization & Content Distribution' tijdens Intra.Net reloaded 2018 in Berlijn. Het roc met vestigingen in Arnhem en omgeving kreeg de award donderdagavond 19 april uitgereikt in Kosmos Cinema in de Duitse hoofdstad.

Rijn IJssel ontving de award voor de succesvolle manier waarop het projectteam het sociale intranet bij zijn gebruikers geïntroduceerd en uitgerold heeft. Karin Jansen, stafmanager Marketing & Communicatie van Rijn IJssel: “Het afgelopen jaar zijn veel (digitale) veranderingen doorgevoerd. Dat heeft veel gevraagd van onze medewerkers. Het was belangrijk dat ons nieuwe sociale intranet gebruiksvriendelijk en makkelijk te omarmen is door medewerkers én dat het de samenwerking bevordert en persoonlijk is. Ons sociale intranet is gebaseerd op het platform Synigo Pulse voor Office365. Dit platform biedt dat allemaal.”

Communicatiever

Het intranet maakt de medewerkers communicatiever door hen te verbinden en te voorzien van relevante informatie via Synigo Pulse. Projectleider Doreen Borneman: “Dagelijks maakt meer dan 50 procent van alle medewerkers gebruik van Plein, zoals we het platform genoemd hebben. Verder heeft iedereen in de eerste maanden na lancering al een keer ingelogd. Voor een onderwijsorganisatie is dat vrij uniek.” De portal van het roc biedt toegang tot ruim 150 Office365 groepen waarin de medewerkers samenwerken.

Plein is geïmplementeerd vanuit een projectgroep met daarin vertegenwoordigers uit alle lagen van de organisatie, zowel staf als onderwijs. Borneman: “De lanceringscampagne was gericht op persoonlijke, fysieke communicatie, ondersteund met middelen om medewerkers daadwerkelijk op weg te helpen.”

Intra.NET Reloaded

Het internationale evenement Intra.NET Reloaded brengt meer dan 350 experts bij elkaar en wordt gezien als het toonaangevende event op het terrein van intranet en digitale werkplekken, business, communicatie en technologie. Experts delen kennis en ervaringen over corporate collaboration, social intranet, marketing en communicatie en digitale transformatie.

Synigo

Xavier Geerdink, business consultant bij Synigo: “We zijn enorm trots op het succes van Plein bij Rijn IJssel. Hun focus op de adoptie van het nieuwe intranet was doortastend; zo zijn er veel persoonlijke instructiemomenten, demo's en quick reference cards ingezet om de organisatie mediawijzer te maken.” Rijn IJssel koos voor Synigo omdat het een gebruiksklare oplossing biedt waarmee de adoptie van Office365 en het sociaal intranet een boost geeft. Jansen: “Zo konden wij ons focussen op de inrichting, contentmigratie en adoptie. Zonder ons druk te maken over techniek.”
Synigo heeft naast Rijn IJssel innovatieve veranderingen gerealiseerd bij onder meer de onderwijsinstellingen Noorderpoort en ROC Friese Poort.