Medewerker Rijn IJssel CIOS Arnhem ontvangt lintje

14

juni

2018

Tijdens haar afscheid werd Rijn IJssel-medewerker Marijke van der Tuin donderdag 14 juni verrast met een koninklijke onderscheiding, uitgereikt door burgemeester Marcouch. Marijke heeft haar lintje gekregen vanwege haar vrijwilligersactiviteiten voor het turnen.

Topsporters
Marijke onderscheidt zich vanwege haar specifieke kennis van het turnen. Deze kennis deed ze op middels opleidingen en vervolgens coach-activiteiten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Zij was de steun en toeverlaat van topsporters. Haar nevenactiviteiten voor het Leo van der Kar-fonds kwamen tot stand via de toenmalige directeur van CIOS Arnhem, de heer Hell. De uitstekende invulling van deze nevenactiviteit is kenmerkend voor alle taken die Marijke op zich heeft genomen.

Jurylid Olympische Spelen
Haar kwaliteiten vielen ook internationaal op. Marijke ontwikkelde zich tot een van de beste juryleden van de wereld, met vooraanstaande posities in de jury bij de Olympische Spelen van Seoul (1988), Barcelona (1992) en Atlanta (1996) als bewijs. Rijn IJssel heeft de internationale jurycarrière mogelijk gemaakt door het werkrooster van Marijke zo aan te passen dat zij de eervolle uitnodigingen van de internationale turnbond Fédération Internationale de Gymnastique kon aanvaarden.