Twee keer goud, een keer zilver en een keer brons

Goud voor studenten Rijn IJssel op NK beroepen

18

maart

2018

Tijdens de Skills Heroes 'The Finals' hebben de studenten van Rijn IJssel een geweldig resultaat neergezet en zijn naar huis gegaan met twee keer goud, een keer zilver en een keer brons. Een geweldig resultaat en we zijn super trots op onze studenten.

Xander Suilen, student Ondernemer Retail Business & Sport haalde goud en dat geldt ook voor Manon Sprenkeler student Grafisch vormgeving. Zij haalde de 2e gouden plak voor Rijn IJssel binnen.

Zilver ging naar Pim Janssen. Pim volgt de opleiding Elektrotechnicus gebouwen. 
Brons voor Joep Hesen en hij volgt de opleiding Fietstechnicus. 

In totaal deden 650 mbo-studenten mee aan het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 15 tot en met 17 maart in de IJsselhallen in Zwolle plaatsvond en op mbo-leslocaties in Overijssel. Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo, variërend van verpleegkunde en patisserie tot fietstechnicus en modeontwerper. In totaal waren er 59 gouden plakken te verdelen. Door deze wedstrijden krijgt aanstormend vaktalent een podium waarmee ze laten zien wat het mbo te bieden heeft en tillen ze het beroepsonderwijs naar een hoger niveau.

WorldSkills Netherlands
Skills Heroes wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Met de wedstrijden wordt samen met de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap benadrukt. WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills,de Europese kampioenschappen voor beroepen. Dit event vindt plaats van 26 t/m 28 september in Boedapest. Zo'n 500 jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 28 landen. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het EK gaan.

De uitslagen van alle finales zijn hier te vinden: http://www.skillsthefinals.nl/uitslagen/skills-heroes/