Beroep studenten Rijn IJssel Creatieve Industrie gegrond

30

mei

2018

Elf studenten van Rijn IJssel Creatieve Industrie, die in hun laatste jaar zitten, hebben met succes beroep aangetekend tegen het besluit van de examencommissie om de in 2016 verleende vrijstellingen in te trekken. De Commissie van beroep voor de examens heeft gisteren uitspraak gedaan en het beroep gegrond verklaard. Concreet betekent dit dat het besluit tot het herroepen van gegeven vrijstellingen teruggedraaid moet worden.

Dit betreft de elf studenten die tegen de betreffende beslissing van de examencommissie in beroep zijn gegaan maar ook de vier anderen die nog dit schooljaar hun opleiding zullen beëindigen en op wie hetzelfde besluit van toepassing is. Hoe het gaat met de 75 studenten die volgend jaar of het jaar daarna hun studie zullen afronden en waarbij eveneens een gegeven vrijstelling is herroepen, wordt later bepaald.

Uitermate vervelend voor studenten

Rijn IJssel is opgelucht voor de studenten. Cvb-voorzitter Ben Geerdink: “Ik vind het nog steeds uitermate vervelend voor met name de studenten die in hun laatste jaar zitten. Het spijt ons oprecht dat we studenten, en ook hun familie en directe omgeving, vlak voor de examens extra spanning en overlast hebben bezorgd.”