Manon Sprenkeler wint Berg Award

20

november

2018

Tijdens het Ambassadeursgala heeft Manon Sprenkeler, oud-studente van Rijn IJssel, de Berg Award gewonnen. WorldSkills Netherlands reikt deze award uit aan een internationale deelnemer die zich buitengewoon heeft ingespannen in de voorbereiding op WorldSkills of EuroSkills. Als klap op de vuurpijl overhandigde Manon tijdens de feestelijke avond een exemplaar van het boek dat ze over haar Skills-ervaringen schreef aan minister Van Engelshoven. Het boek is getiteld ‘The challenge of a lifetime’.

Manon behaalde dit jaar tijdens EuroSkills Budapest de vierde plaats voor de vakwedstrijd Grafisch Vormgever en een Medal of Excellence. Ze is volgens de jury een ware ambassadeur voor haar vak.

Dag van het mbo
De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de Dag van het mbo in Theater Orpheus in Apeldoorn. De Berg Award is een eerbetoon aan Peter van den Berg, van WorldSkills Netherlands, die in 2016 is overleden.

Landelijke Ambassadeur mbo
Voor het eerst is dit jaar een aantal prijzen binnen de mbo-sector tegelijkertijd uitgereikt. Tijdens het zogeheten Ambassadeursgala mbo zijn naast de Berg Award onder meer prijzen uitgereikt voor de Landelijke Ambassadeur mbo (Desiree Hernandez, Albeda), Beste leerbedrijf (Noordwest Ziekenhuisgroep) en Beste praktijkopleider (Yukio Motohashi, Dudok).

Dit is mbo
Het Ambassadeursgala mbo is de feestelijke finale van de Dag van het mbo. Het gala en de Dag zijn initiatieven van Dit is mbo (een samenwerking van het ministerie van OCW, de MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en WorldSkills Netherlands).