Website KiesMBO.nl door minister Van Engelshoven gelanceerd

17

november

2018

De website KiesMBO.nl is officieel door minister Van Engelshoven gelanceerd!

Hoe werkt het mbo? Welke beroepen vind ik interessant en uit welke opleidingen kan ik dan kiezen? Hoe groot is de kans dat ik een baan vind als ik mijn opleiding heb afgerond? KiesMBO.nl is de nieuwe mbo-portal voor leerlingen en studenten die een keuze willen maken voor studie en beroep.

Voor jongeren, hun ouders en scholen
KiesMBO.nl toont jongeren in het vo en mbo, hun ouders en docenten hoe het mbo werkt en de talloze mogelijkheden die het mbo biedt en helpt op die manier bij het maken van een goede keuze voor een mooie toekomst. De portal geeft een overzicht van mbo-opleidingen, beroepen en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Ook voor docenten, mentoren en decanen is KiesMBO.nl een waardevolle tool, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de lessen loopbaanoriƫntatie en -begeleiding.

Actueel en passend bij de belevingswereld van jongeren
KiesMBO.nl wordt voortdurend geactualiseerd met cijfers en informatie van de scholen en SBB over beroepen, opleidingen en de arbeidsmarkt. Om aan te sluiten op de belevingswereld van de doelgroep, zijn jongeren gedurende het gehele proces van de ontwikkeling van de portal nauw betrokken.

KiesMBO.nl is in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontwikkeld door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), in samenwerking met de MBO Raad, de VO-raad, het georganiseerde bedrijfsleven en jongerenorganisaties. De portal integreert de inhoud van de websites MBOStad.nl en Beroepeninbeeld.nl, die voortaan naar Kiesmbo.nl doorverwijzen.