Student Rijn IJssel wint amusewedstrijd van sterrenchef

2

september

2018

Student Rijn IJssel wint amusewedstrijd van sterrenchef

"Sta jij het liefst uren in de keuken te koken en wil jij jouw liefde en passie voor koken delen met anderen? Doe dan mee met de amusewedstrijd."

Student Roëlle Veltmaat gaf gehoor aan deze oproep van Tonny Berentsen, chefkok van sterrestaurant De Kromme Dissel, … en ze won! De finale vond plaats op vrijdag 31 augustus bij De Kromme Dissel. Bekijk hier het filmpje.

Rijn IJssel is bijzonder trots op Roëlle, tweedejaarsstudent van de opleiding Zelfstandig werkend kok bij Vakschool Wageningen. Met een amuse van gerookte eendenborst met bospaddestoelen, knolselderij en pompoen won ze de amusewedstrijd. Van harte!

Jubileumwedstrijd
Chefkok Tonny Berentsen schreef de amusewedstrijd uit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland en Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum. Hij gaf koks en hobbykoks, die zich dit voorjaar konden inschrijven, de volgende opdracht mee: "Wij zijn op zoek naar een amuse met een verrassende smaakcombinatie waarbij pure ingrediënten en eerlijke smaken worden verwacht. Onthoud dat kwaliteit niet per se samen moet gaan met dure ingrediënten, en less is more".

Dit najaar op de kaart
Samen met de andere finalisten mocht Roëlle tijdens een cook-off de amuse live maken en presenteren aan de jury. Als winnares gaat ze samen met het team van De Kromme Dissel de amuse perfectioneren. Dit najaar kunnen gasten van restaurant De Kromme Dissel de amuse van Roëlle proeven!