Medewerkers en studenten Rijn IJssel lopen Bridge to Bridge

16

september

2019

Medewerkers en studenten van Rijn IJssel liepen gisteren op een zonovergoten dag de Bridge to Bridge, hét hardloopevenement van Arnhem.

Onder hen Entree-student Raman Mohammad (19) uit Arnhem. Raman woont inmiddels twee jaar in Nederland en komt uit Syrië. Hij volgt de Entree-opleiding Horeca en wil chef-kok worden door zichzelf stap voor stap omhoog te werken. Hoe ervaart hij de Bridge to Bridge? “Dit is de eerste keer dat ik meedoe en het is leuk. Tien kilometer hardlopen ging beter dan verwacht! Ik heb van tevoren over de Bridge to Bridge gelezen op internet. Mooi initiatief! Vrijheid is belangrijk en het is fijn om samen met mensen hardlopend de bevrijding te herdenken en vieren. Mooi dat de soldaten ervoor gezorgd hebben dat wij hier nu vrij zijn!” Raman was na de tien kilometer zo enthousiast dat hij besloot de vijf kilometer ook nog te lopen.

Raman en Sermere

In totaal liepen ruim veertig medewerkers en studenten van Rijn IJssel de Business Run, verdeeld over negen teams. Een aantal teams liep de vijf kilometer en een aantal de tien kilometer. Op beide afstanden waren bekers te winnen voor snelste team, snelste man en snelste vrouw.

Gedurende de hele dag waren ook zo’n honderd studenten van CIOS & Veiligheid aan het werk. Zij werden ingezet bij parcoursbeveiliging en -bewegwijzering, ondersteuning bij start en finish, uitgifte van de startnummers en het assisteren van de verkeersregelaars. Ook zorgden ze voor de beveiliging van de startvakken en doorsteek op de brug en waren ze te vinden in de stand van Rijn IJssel.