Rijn IJssel houdt donderdag 23 april een online open dag

20

april

2020

Het is een lastige tijd voor jongeren die nog een studiekeuze moeten maken. De scholen zijn gesloten en er zijn geen open dagen en meeloopdagen meer. Rijn IJssel wil deze jongeren graag helpen met hun keuze voor een vervolgopleiding. Daarom organiseren wij samen met onze studenten van de media-opleidingen op donderdag 23 april tussen 14:00 en 16:00 uur een live talkshow.

Het kan lastig zijn voor jongeren om een keuze te maken uit pakweg 160 mbo-opleidingen. Tijdens een talkshow met docenten en studenten geven wij informatie over verschillende opleidingen, variƫrend van zorg en welzijn tot techniek en van media tot bakkerij, om een paar vakgebieden te noemen. Daarnaast worden filmpjes vertoond van opleidingen en locaties, zoals CIOS Arnhem en economie. Tijdens de uitzending wordt er live overgeschakeld naar de horecaopleidingen, waar een docent met een student een gerecht maakt. Ook is er een live-verbinding met de opleiding engineering.

Jongeren kunnen vooraf hun vraag over een opleiding al mailen naar opendag@rijnijssel.nl. Deze vragen worden tijdens de uitzending beantwoord. Ook kunnen ze dat tijdens de uitzending doen. Er zitten docenten klaar die direct vragen beantwoorden. Na afloop van de uitzending kunnen jongeren of hun ouders/begeleiders ons benaderen met vragen over opleidingen. Kijk hier (onderaan de pagina) voor de verschillende contactmogelijkheden.