Online Audities Dans Urban en Dans Show Allround

30

maart

2020

Goed nieuws voor iedereen die een professionele dansopleiding wil volgen, maar die door de coronacrisis geen fysieke auditie kan doen. Auditeren voor de dansopleidingen Dans Urban en Dans Show Allround van Rijn IJssel in samenwerking met Studio26 kan nu digitaal! Lees hier meer en doe auditie!

Normaal gesproken vinden jaarlijks drie auditierondes voor de opleidingen plaats, in verband met de coronacrisis zijn we overgestapt op digitale audities om studenten zo toch een eerlijke kans op een plekje op de opleidingen te kunnen blijven bieden.

Online auditie doen. Hoe dan?

We leren je graag kennen door middel van een filmpje! Dat wordt beoordeeld door het team van de dansopleidingen van Rijn IJssel in samenwerking met Studio26. Je kunt je aanmelden via deze link. Kies bij Studierichting: ‘Podiumkunsten’ en bij Opleiding: ‘Danser | Show Allround of Danser | Urban’. Je ontvangt na aanmelding voor de opleiding instructies waar je de link naar je auditievideo heen mag sturen.

Waar moet auditievideo aan voldoen?

De opnames voor de opleidingen moeten bestaan uit drie onderdelen.

Dans Show Allround

  1. Een choreografie met jazz- en show-elementen van ca. 1 minuut
  2. Een choreografie met een dansstijl naar vrije keuze van ca. 1 minuut
  3. Beeldmateriaal waarin je je lenigheid laat zien:
  • Een lenigheidsoefening naar vrije keuze

Dans Urban

  1. Een choreografie met old school hiphop-elementen van ca. 1 minuut
  2. Een choreografie met een dansstijl naar vrije keuze van ca. 1 minuut
  3. Een freestyle-sessie van ca. 1 minuut

Waar mag mijn auditievideo heen?

Stuur je materiaal onder vermelding van: 'dansfilm auditie' en je eigen naam uiterlijk vóór 18 april 2020 naar m.trouerbach@rijnijssel.nl.

En let op:

Online video
Stuur een videolink die we kunnen openen en direct kunnen bekijken. Verstuur dus geen links van Dropbox of Wetransfer (deze worden niet in behandeling genomen!), maar een link naar bijvoorbeeld je eigen YouTube-kanaal.

Privacy
Je auditie lekker onder ons houden? Dat snappen we heel goed. Op YouTube is het mogelijk een filmpje te plaatsen dat alleen te zien is door de mensen met wie jij de link deelt.

Locatie
Moeite een ​​geschikte locatie te vinden om je film op te nemen? Wees flexibel en denk om. De opname kan ook gemaakt worden in een grote woonkamer of een buitenlocatie.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn auditie?

Kom je door de voorselectie, dan nemen we contact met je op. Als je niet slaagt voor de voorselectie dan hoor je natuurlijk ook van ons. Door het grote aantal aanmeldingen kunnen wij je alleen geen persoonlijke feedback geven op je materiaal. We rekenen hierbij op je begrip.