Studenten op musicaltour langs Nederlandse campings

16

juli

2021

Eén busje. Twaalf studenten Creatieve Industrie van Rijn IJssel. Hun directeur als chauffeur en tourmanager. Dat zijn de ingrediënten van een uniek zomerinitiatief. De groep is begonnen aan een musicaltour langs diverse campings in onder meer Gelderland en Limburg. Ter plekke verzorgen zij in samenwerking met de stichting Kunst in Beweging de voorstellingen ‘Assepoester’ en ‘Pien Pan’.

Omroep Gelderland was bij de eerste voorstelling op het Eiland van Maurik aanwezig en maakte daar onderstaande video. Het bijbehorende verhaal is hier te lezen.

Directeur, chauffeur én tourmanager
Een speciale plek tijdens de tournee is weggelegd voor de 66-jarige Adri Bressers. Hij werkt inmiddels ruim 37 jaar bij Rijn IJssel en is er sinds 2007 directeur van de creatieve opleidingen. Bressers is deze zomer de chauffeur van het busje waarmee de studenten rondreizen én zorgt ervoor dat alles rond de tournee vlekkeloos verloopt. Daarmee is het een bijzonder afscheid, want op 1 augustus ‘moet’ Bressers met pensioen. “Het liefst was ik nog veel langer doorgegaan bij Rijn IJssel”, zegt hij daar zelf over. “Deze tour maak ik in ieder geval af, zij het na 1 augustus als vrijwilliger.”

Bressers sluit niet uit ook volgende zomer als vrijwilliger mee te gaan met ‘zijn’ studenten. “De één houdt van vissen en ik van het onderwijs. Ik geef ook nu nog altijd een halve dag per week les en vind het enorm leuk om met studenten te werken.”

Van Limburg tot Texel
De groep heeft inmiddels opgetreden in Maurik en park Sonsbeek in Arnhem. De komende weken volgen onder meer Winterswijk (De Twee Bruggen), Texel (De Krim) en Breebonne (Maasbree). Vooralsnog staat de afsluiting van de tour gepland op 3 september, wanneer de studenten opnieuw optreden op Het Eiland van Maurik. Elke voorstelling duurt een uur. Daarna mogen kinderen op de foto met de hoofdrolspelers.