Allereerste 'groenstudenten' studeren af en hebben meteen een baan

28

maart

2022

Vorig jaar hadden ze in jargon nog 'een afstand tot de arbeidsmarkt’. Maar na afgelopen donderdag niet meer. De negen deelnemers van het allereerste ‘Groentraject’ gingen met een Entree-diploma én arbeidscontract op zak naar huis.

De groenstudenten leerden het afgelopen jaar hoe ze bomen, bloemen en ander groen langs de weg moeten verzorgen. Daar heb je bijvoorbeeld specifieke kennis over de planten zelf voor nodig. En je moet met de juiste machines overweg kunnen.

Beste van twee werelden
Het groentraject werd samengesteld door onderwijsinstelling Yuverta (voorheen Helicon) en Rijn IJssel. Een samenwerking waarbij het beste van twee werelden samenkwam. Namelijk de groenexpertise van Yuverta en de kennis van Rijn IJssel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden. Bovendien werden de deelnemers ondersteund door trajectbegeleiders van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor.

Niet één maar twee papiertjes
De negen deelnemers namen afgelopen donderdag hun Entree-diploma in ontvangst. En dat dus niet alleen. De bedrijven Sight Landscaping B.V. en Dolmans Landscaping Oost B.V. boden de deelnemers meteen een baan aan.

Entree-docent Coby van de Pol is trots op de afgestudeerden. “Het is geweldig om te zien hoe ze zijn gegroeid. Ze hebben hun mindset weten te veranderen. Een zeer bijzondere prestatie!”

Ieder Talent Telt
Het groentraject maakt onderdeel uit van het project Ieder Talent Telt. Dat is een project waarbij Rijn IJssel en Scalabor samenwerken met het bedrijfsleven in de regio. Doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame manier te begeleiden naar werk.

Op de foto de zeven deelnemers die bij de diploma-uitreiking aanwezig waren.