Ben Geerdink overleden

19

september

2022

Voormalig voorzitter van het college van bestuur, Ben Geerdink, is vrijdag 16 september overleden. Geerdink kreeg nog maar kortgeleden te horen dat hij ernstig ziek was. Hij is 64 jaar geworden. “Zijn overlijden raakt ons in ons hart”, aldus het huidige bestuur, Karina Visscher en Alexander van de Koevering.

Karina Visscher: “Ben zette zich met hartstocht in voor onze studenten én voor de regio. Hij was voor Rijn IJssel van enorme waarde. Hij stond aan de wieg van het onderwijs zoals we dat nu geven, meebewegend met wat de student nodig heeft. Altijd met elkaar. Wij gaan hem missen.”

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ben was twaalf jaar voorzitter van het college van bestuur van Rijn IJssel. In deze periode bekleedde hij ook tal van nevenfuncties. Zo was hij onder meer lid van het bestuur van de MBO Raad, vicevoorzitter van de Economic Board Arnhem-Nijmegen en vrijwilliger bij Playing for Succes. In juli kreeg hij hiervoor de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau toegekend, door burgemeester Marcouch. In zijn speech voor Ben vertelde Marcouch: “Jonge mensen gaf hij het duwtje dat ze nodig hadden om de berg op te komen, hij leerde ze hindernissen te overwinnen.”