Nieuws

Tien Rijn IJssel-studenten door naar finales Skills Heroes

2 februari 2024

Tien Rijn IJssel-studenten hebben zich de afgelopen weken tijdens kwalificatiewedstrijden geplaatst voor de finales van Skills Heroes. Deze vinden plaats op 21 en 22 maart in de Brabanthallen. In totaal kwamen 25 studenten van onze school in actie. 

Tijdens de Skills Heroes-vakwedstrijden krijgen studenten de kans om te laten zien dat zij dé expert zijn in hun vakgebied. Met praktische opdrachten nemen zij het op tegen studenten van andere mbo-opleidingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de landelijke finales. Wie daar wint, gaat door naar de internationale wedstrijden. 

Onze kandidaten
De Rijn IJssel studenten die doorgaan naar de landelijke finales zijn:

  1. Manuela Liemborg - junior stylist
  2. Noortje Sueters - verpleegkundige
  3. Sylvia Hoksbergen - verzorgende IG
  4. Lincy van Tilburg - medewerker evenementenorganisatie
  5. Lizzy Loïs van den Brink - hotelreceptionist
  6. Ronald Olzheim - maatschappelijke zorg PBSD
  7. Timo Hacken - boulanger
  8. Lars Selman - fietstechnicus
  9. Robin Puijman -elektrotechnicus gebouwen
  10. Het team Marissa Roelofs en Jadey Wouters - travel & hospitality

De weg naar de finales
Alle kandidaten hebben vanuit Rijn IJssel een vaste begeleider. Samen oefenen ze voor de landelijke finales. Binnenkort staat ook het zogenaamde 'uitzwaaimoment' voor de finalisten op de planning. Dat is een leuke en informatieve dag waarop zij onder andere hun finalekleding ontvangen en er professionele foto's worden gemaakt. 

Voorrondes bij Rijn IJssel
Rijn IJssel was dit jaar ook gastheer voor twee vakwedstrijden. De wedstrijd boulanger vond plaats in Wageningen en er was ook een nieuwe vakwedstrijd, namelijk specialist mode/maatkleding.