Aanmelding

Aanmelding

Of je je nog kunt aanmelden is afhankelijk van de opleiding. Je kunt je voor het schooljaar 2021-2022 tot september 2021 aanmelden. Vanaf die datum kun je je aanmelden voor schooljaar 2022-2023 of voor tussentijdse instroom in 2021-2022 als dat van toepassing is voor die opleiding.

Meld je je uiterlijk op 1 mei 2021 aan voor schooljaar 2021-2022, dan heb je recht om toegelaten te worden tot de opleiding van jouw voorkeur, mits je aan de toelatingseisen voldoet en de opleiding geen numerus fixus heeft.

Als je rechtstreeks van het voortgezet onderwijs komt, is het belangrijk dat je jouw Doorstroomdossier (DD) invult en vóór 1 september opstuurt, zodat je opgeroepen kunt worden voor een intake. Na ontvangst van het DD is de aanmelding pas compleet en word je opgeroepen voor een intake.

Als jij je na 1 september aanmeldt, heb je geen garantie op plaatsing. Het kan zijn dat we jouw aanmelding mee moeten nemen naar het eerstvolgende instroommoment.

Controleer eerst of je alles wel goed hebt ingevuld. Lukt het dan nog niet, probeer een andere internet browser: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome etc. Helpt dat ook niet probeer het dan later nog eens of neem contact op met het Studie Informatiepunt: stip@rijnijssel.nl.

Je kunt je alleen via de website aanmelden. Dit is het eenvoudigste door bij de beschrijving van de opleiding op de aanmeldknop te klikken; een deel van de informatie is dan al voor je ingevuld.

Dat lees je onder Intakeprocedure.

Een nieuwe code kun je krijgen via het Studie Informatiepunt: stip@rijnijssel.nl.

Als jouw adres niet in Nederland is, accepteert het systeem een afwijkende postcode.

In de bevestiging die je per mail hebt ontvangen, vind je onder andere verdere instructies over het verdere verloop van de procedure en het digitaal doorstroomdossier (DDD).

Je ontvangt een bevestiging van de verzending op het door jou opgegeven e-mailadres; geen bevestiging van de ontvangst.

Als je geen bevestiging hebt ontvangen, is de kans groot dat je jouw e-mailadres niet helemaal correct hebt ingevoerd. Deze bevestiging wordt namelijk naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd.

Als je geen vast telefoonnummer hebt, vul je daar jouw mobiele nummer in.

Je kunt de meeste informatie vinden op de website. Wil je meer weten, kom dan naar een open dag. Je kunt dan in gesprek gaan met docenten en met studenten die nu de opleiding volgen. Bekijk de data van de open dagen.

Je kunt mogelijk instromen in het tweede of derde leerjaar. Hiervoor vul je na je aanmelding een digitaal doorstroomdossier (DDD) in en dat komt aan de orde bij het intakegesprek.

Ja, dat kan. Je wordt dan wel uitgenodigd voor een intakegesprek door de opleiding waarvoor je je als eerste hebt aangemeld. De andere aanmeldingen komen pas aan de orde als de intakeprocedure voor de eerste is afgerond.

Jouw keuze is definitief zodra alle benodigde informatie aangeleverd is en de onderwijsovereenkomst voor de opleiding van jouw keuze is ondertekend.

Dat kan bij een beperkt aantal opleidingen. Hierbij gaat het vooral om BBL-opleidingen. Je vindt deze informatie bij de beschrijving van de opleiding.