Horeca & voeding

Gespecialiseerd ijsbereider - vaktechniek

Wilt u uw creatieve kant op het gebied van ijs verder ontwikkelen? Of wilt u uw assortiment uitbreiden met patisserie?
Het IJscentrum heeft een cursus ontwikkeld die speciaal gericht is op de verwerkingstechnieken van diverse ijssoorten in ijstaarten en -gebak en het ontwikkelen van creativiteit in ijscreaties.

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijs bereiden beheerst en zich verder wil verdiepen in het ontwikkelen en presenteren van nieuwe ijscreaties.

Vooropleiding

Cursisten kunnen worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider óf een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig te hebben gevolgd  en met goed gevolg te hebben afgelegd.
Het is noodzakelijk om voldoende praktijkervaring te hebben in het bereiden van ambachtelijk ijs.

Voor cursusdata zie www.ijscentrum.nl/cursussen.

Duur

De cursus wordt aangeboden in zes dagen, verdeeld over zes (meestal) aaneengesloten weken.

 

Deze zesdaagse cursus inclusief examen kost € 995,00 (excl. btw), inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Jacques Vos
Marijkeweg 20, 6709 PG Wageningen
026 3129623
ijscentrum@rijnijssel.nl
www.ijscentrum.nl

Aan het eind van de cursus moet de cursist in staat zijn om:

  • eigen ijscreaties te ontwikkelen in de vorm van ijstaarten, ijsgebak, ijscoupes en ijsdesserts
  • een presentatie te verzorgen van zijn eigen ontwikkelde ijscreaties, volgens een vooraf bepaald thema. De productie hiervan moet vastgelegd worden in een verantwoord en efficiënt productieschema.

Lesdetails

  • Dag 1. Het bereiden van de basiselementen van ijsgebak
  • Dag 2. Het inzetten van diverse soorten ijsgebak
  • Dag 3. Het presenteren van ijs in de vitrine en de opbouw van ijscoupes
  • Dag 4. Afwerkingstechnieken van ijsgebak
  • Dag 5. Bereiden en presenteren van ijsdesserts
  • Dag 6. Presentatie van de eindopdracht
  • Dag 7. Examen

Na het behalen van het examen ontvangt u het certificaat Gespecialiseerd IJsbereider- Vaktechniek. Dit certificaat vormt samen met het certificaat Gespecialiseerd IJsbereider-Technologie het diploma Gespecialiseerd IJsbereider.

Open inschrijving  

Dit aanbod wordt gegeven op basis van open inschrijving, u kunt zich hiervoor voorlopig aanmelden via training-opleiding@rijnijssel.nl. Wanneer er voldoende deelnemers zijn om te kunnen starten wordt er een startdatum vastgelegd en kunt u zich definitief inschrijven ia ons inschrijfformulier. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.